Frýdek prohrál v Prostějově

Archiv

Robert Schedling

29. 3. 2004

LeRK PROSTĚJOV – FK FRÝDEK-MÍSTEK 2:1 (1:0)
Fotbalisté Frýdku-Místku sehráli velice nešťastné utkání v Prostějově. Ač byli lepším týmem, odjeli nakonec s prázdnou. Již v 10. minutě se po kombinační akci ocitl sám před brankářem domácích Hodulík, mířil ale do něj. Vzápětí přišla další příležitost hostí. Po standardní situaci ze strany se míč odráží k volnému Matysíkovi, který opět mířil do brankáře domácích. Ten byl úspěšný i při hlavičce Literáka po rohovém kopu. Inu opět platilo pořekadlo nedáš-dostaneš. Ve 43. minutě nechal za sebou hráče Kořínek, z následného centru do šestnáctky se po chybném vyběhnutí brankáře Šajera dostal míč ke zcela volnému Piňosovi, který pohodlně skóroval do opuštěné svatyně.Úvod druhé půle opět patřil Frýdecko-místeckým. V 51. minutě šel Skotnica sám na Vítka, brankář střelu vyrazil zpět ke Skotnicovi, a po jeho centru Šrámek hlavou vyrovnal. Z následného tlaku hostí se urodila další příležitost. Macurova střela se odrazila od tyče a podél celé branky se míč odkutálel za pomezní čáru. Jak se později ukázalo, byl to pro hosty asi rozhodující moment utkání. Po rohovém kopu hostí šel Prostějov do brejkové situace. Kořínek chtěl svým vyběhnutím vystavit domácího útočníka do ofsajdové pasti, což se nezdařilo, a Kopecký dokončil zkázu prostřelením Šajera – 2:1. Na nepříznivý stav reagovali trenéři změnou v sestavě. Místo Kořínka poslali do hry třetího útočníka Bartoše a Frýdek-Místek se nadále snažil o srovnání skóre.V závěru utkání šli Skotnica s Bartošem na jednoho domácího zadáka, ale mladík v dresu hostí místo přihrávky volil kličku, a o míč přišel. „Bohužel se fotbal nehraje na krásu, ale na branky. Domácí hráči dnes proměnili dvě ze tří svých příležitostí. Takového soupeře již pravděpodobně venku mít nebudeme. Proto nás tato prohra velmi mrzí. Je až neuvěřitelné, že v tomto utkání kluci body nezískali,“ říkal smutně po zápase trenér hostí Karel Orel.
Frýdek-Místek: Šajer – Pěgřim, Gottwald, Matysík, Macura – Petr Kořínek (72. Bartoš), Literák, Hodulík, Čerňák – Šrámek, Skotnica. Trenéři: Karel Orel a Roman Divina.
Frýdek-Místek nyní hraje v neděli 4. dubna v Bystrci. Ve Stovkách jej diváci uvidí v sobotu 10. dubna od 16.00 hodin s Uničovem.