Rozšíření služeb pro podnikatele i veřejnost

Archiv

MM F-M

28. 12. 2007

Počátkem příštího roku bude možné požádat na Živnostenském úřadě o výpis z Rejstříku trestů na počkání. Za okamžitou zpětnou vazbu žadatel zaplatí stokorunu, avšak stále bude mít možnost nechat si výpis zaslat poštou na doručovací adresu, který obdrží během 14 dnů. V tomto případě zůstane poplatek bez změn v podobě padesátikorunového kolku.
Magistrát města tímto rozšiřuje služby, které dosud nabízel v podobě ověřených výstupů z informačních systémů veřejné správy, přičemž dosud vydával výpisy z obchodního a živnostenského rejstříku a výpisy z katastru nemovitostí. Osvědčí-li žadatel právní zájem může požadovat vydání výpisu z neveřejné části živnostenského rejstříku.
Další novinkou je výpis z evidence zemědělských podnikatelů, kterého žadatel může využít při získání dotace nebo při založení účtu v bance.
Změnou legislativy dochází také k úpravám podacích míst pro uplatnění žádosti o výpis z Rejstříku trestů, kdy posledním dnem v roce tato možnost zaniká v případě státních zastupitelství, které v našem městě sídlí v budově okresního soudu.
Rovněž dochází k úpravám v sazebníku poplatků, které se týkají vydání ověřených výstupů z informačních systémů veřejné správy. Za první stránku je poplatek stanoven na 100 korun a za každou další i započatou stránku 50 korun.
Současně pracoviště živnostenského úřadu na Radniční 1148 ve Frýdku provádí vidimaci a legalizaci, tzn. ověřuje listiny a podpisy. Zde zůstávají poplatky na stávající úrovni, tzn. ve výši 30 korun za každou i započatou stránku nebo za každý podpis či otisk razítka.
V rámci zaváděcího provozu praxe ukázala, že v některých případech u klientů s větším počtem listin určených k vidimaci či legalizaci se plynulý provoz blokuje, tudíž lze využít objednávkového systému. Klient si telefonicky či elektronickou poštou předem sjedná den a hodinu předání dokumentů včetně termínu, kdy si písemnosti přednostně vyzvedne. Tuto službu je možno sjednat v úředních hodinách osobně v budově magistrátu na Radniční 1148 v přízemí kancelář č. 131 nebo v pracovních dnech od 8.00 do 18 hod. na uvedených kontaktech:
pevná linka: 558609192
mobil: 777921809
e-mail: zivnost@frydekmistek.cz