1. a 2. listopadu 2002 – volby do Zastupitelstva města

Archiv

MM F-M

27. 10. 2002

V pátek 1. listopadu 2002 od 14.00 do 22.00 hodin a v sobotu 2. listopadu 2002 od 8.00 do 14.00 hodin se budou konat volby do Zastupitelstva města Frýdku-Místku a druhé kolo voleb do Senátu Parlamentu České republiky.

Do Zastupitelstva města Frýdku-Místku kandiduje celkem devět volebních stran, které budou na hlasovacím lístku označeny takto:

1 – Sdružení nezávislých, 2 – Nezávislé město – sdružení politického hnutí KAN a nezávislých kandidátů, 3 – Občanská demokratická strana, 4 – Křesťanská a demokratická unie – Československá strana lidová, 5 – Komunistická strana Čech a Moravy, 6 – Unie svobody – Demokratická unie, 7 – Nezávislý kandidát – Eva Zahradníková, 8 – Romská občanská iniciativa ČR, 9 – Česká strana sociálně demokratická.

Právo volit do Zastupitelstva města Frýdku-Místku má státní občan České republiky, který alespoň druhý den voleb dosáhl věku nejméně 18 let a je v den voleb ve městě Frýdku-Místku přihlášen k trvalému pobytu.

Jak hlasovat? Po obdržení úřední obálky vstoupí volič do prostoru určeného k úpravě hlasovacích lístků (jinak mu nebude hlasování umožněno). V tomto prostoru může volič upravit hlasovací lístek jedním z níže uvedených způsobů

a) označit křížkem ve čtverečku v záhlaví sloupce před názvem volební strany pouze jednu volební stranu. Tím je dán hlas všem kandidátům této volební strany.

b) označit v rámečcích před jmény kandidátů křížkem toho kandidáta, pro kterého hlasuje, a to z kterékoli volební strany, maximálně však může označit 40 kandidátů (Zastupitelstvo města Frýdku-Místku má 40 členů).

c) kromě toho lze oba způsoby, popsané v předchozích bodech, kombinovat, a to tak, že lze označit křížkem jednu volební stranu a dále v rámečku před jménem kandidáta další kandidáty z ostatních volebních stran, pro které volič hlasuje. V tomto případě je dán hlas jednotlivě označeným kandidátům z „ostatních“ volebních stran a z označené volební strany je dán hlas podle pořadí na hlasovacím lístku pouze tolika kandidátům, kolik zbývá do počtu volených členů zastupitelstva. Příklad: Ve Frýdku-Místku se volí 40 členů zastupitelstva – pokud volič označí křížkem některou z volebních stran se 40 kandidáty a kromě toho označí křížkem 15 kandidátů individuálně ze sloupců dalších volebních stran, je dáno označené volební straně 25 hlasů, a to pro kandidáty na prvních 25 místech a dále je dán hlas 15 jednotlivě označeným kandidátům z ostatních volebních stran.

Více informací obdržíte po kliknutí na odkaz VOLBY 2002 na úvodní stránce.