Město Frýdek–Místek na brněnském stavebním veletrhu URBIS

Archiv

MM F-M

21. 5. 2003

Město Frýdek – Místek se snaží prezentovat na významných veletrzích jako potenciální oblast zájmu pro tuzemské i zahraniční investory. Zejména jubilejní 10. stavební veletrh URBIS, který se letos konal ve dnech 13. – 17. 4. 2003 na brněnském výstavišti, byl jednou z vhodných příležitostí k navázání kontaktů, získání investorů a celkové prezentace aktivního přístupu města ke svému zviditelňování na trhu investičních příležitostí.
Letošní výstavní plocha 67.480 m2 a 1 340 vystavujících firem z 20 zemí, které vystavovaly kromě investičních příležitostí i sanitární, vytápěcí, klimatizační techniku a technologie pro rozvoj obcí a měst, jej řadí k nejvýznamnějším akcím svého druhu u nás. Doprovodný program veletrhu zahrnující konference, semináře a nejrůznější mezinárodních setkání spolu se širokou škálou vystavovaných aktivit láká každoročně se zvyšující počet návštěvníků z řad laické i odborné veřejnosti – letos jich bylo zhruba 95.000 z 37 zemí.
Vzhledem k tomuto počtu existuje reálný předpoklad získání zájmu konkrétního investora nebo alespoň rozšíření povědomí o Frýdku – Místku jako městě vhodných investičních příležitostí, neboť akreditováno bylo 530 zástupců médií /481 tuzemských a 49 zahraničních/.
Město vystavovalo jako jediný reprezentant Severomoravského kraje dvě ze svých zamýšlených investičních priorit: rekreační centrum s aquaparkem Salmandr ve Starém Městě a aquapark za přehradou Olešná.
Oba záměry rozvíjejí komfort občanského vybavení a odpovídají snahám o budování celkové image města Frýdek – Místek a Regionu Beskydy jako turisticky atraktivní destinace s cílem vytvořit v dané oblasti základní podmínky pro rozvoj turistického ruchu. Zkušenosti z prezentací na domácích a menších zahraničních veletržních akcích obecně se město chystá v dohledné době zúročit svou účastí na velkých akcích. Nejbližší aktivitou, o níž se uvažuje , by měl být veletrh EXPO REAL Mnichov, 6. ročník, v říjnu letošního roku. (sch)