Národní program počítačové gramotnosti bude realizován i v našem městě

Archiv

MM F-M

10. 8. 2004

Ministerstvo informatiky v letošním červnu rozhodlo o poskytnutí dotace společnosti COMPUTER HELP, spol. s r. o. ze státního rozpočtu na Národní program počítačové gramotnosti, jehož cílem je zvýšit informační gramotnost občanů. Přihlásit se do programu a mít tak možnost zúčastnit se počítačových kurzů za jednotnou cenu 100 Kč za kurz může každý občan České republiky. V našem městě budou kurzy probíhat od září. O vzniklém středisku a termínech konání kurzů vás budeme informovat.

Společnost COMPUTER HELP nabízí tři na sebe navazující kurzy, které je možné absolvovat v počítačových učebnách ve vybraných střediscích v celé republice. Střediska jsou umístěna zejména ve školách, knihovnách nebo školicích firmách, kde probíhají všechny kurzy pod dohledem kvalifikovaných lektorů. Kurzy jsou obvykle vypisovány v odpoledních a večerních hodinách tak, aby byly dostupné pro každého.

Jak se na kurzy přihlásit?

NA INTERNETU
Klepněte na odkaz přihlásit se a v následujícím formuláři vyberte region, kurz, středisko a konkrétní termín, na který chcete přihlásit své blízké nebo sebe. Po zapsání nezbytných údajů proběhne přihlášení a závazná rezervace místa na kurzu.

TELEFONICKY
Zavolejte na linku číslo 221 503 460, kde vám operátorky pomohou najít nejbližší středisko a nejvhodnější termín vybraného kurzu. Od 2. 8. 2004 můžete také využít zelenou linku 800 800 028 (volání z celé ČR zdarma). Obě telefonní čísla jsou v provozu v pracovních dnech od 8.00 do 17.00 hodin.

OSOBNĚ
Navštivte vybrané středisko a osobně si domluvte termín kurzu.

CENA
Každý kurz stojí účastníka 100 Kč. Tato částka je vybírána přímo na místě konání kurzu v hotovosti. Účastníci se mohou přihlásit na všechny tři kurzy. V případě, že účastník absolvuje více kurzů, zaplatí násobek příslušné částky, tj. za dva kurzy zaplatí 200 Kč, za tři kurzy 300 Kč.

Více o jednotlivých kurzech zveřejňuje společnost COMPUTER HELP, spol. s r. o., na svých webových stránkách www.computerhelp.cz.