Do konce roku město Frýdek-Místek vydá naučnou publikaci

Archiv

MM F-M

17. 8. 2004

Na své dnešní schůzi Rada města Frýdku-Místku schválila smlouvu o poskytnutí dotace z rozpočtu Moravskoslezského kraje. Díky ní obdrží naše město 125 tisíc korun, jimiž pokryje polovinu nákladů na vydání naučné publikace.

Odbor životního prostředí a zemědělství Městského úřadu Frýdek-Místek v březnu požádal Krajský úřad Moravskoslezského kraje o dotaci ve výši 125 tis. Kč na projekt nazvaný Krajinou Frýdecka-Místecka. Výše dotace by měla pokrýt přibližně polovinu potřebných finančních prostředků.

Cílem projektu je vydat publikaci, která seznámí zejména žáky II. stupně základních škol a středoškolské studenty v rámci ekologické výchovy s přírodními hodnotami našeho regionu, jako např. chráněnými územími a památnými stromy a zde žijícími živočichy a rostlinami. Mimo textu bude obohacená také o spoustu barevných fotografií. Publikace o cca 50 stranách by měla být vydána do konce tohoto roku v nákladu 3 – 5 000 kusů. „Poté bude zdarma distribuována do škol regionu Frýdecka-Místecka a pravděpodobně bude využita i v informačních střediscích,“ zakončil představení výtisku místostarosta města, který má problematiku životního prostředí ve svých kompetencích, Mgr. Petr Cvik.

Mgr. Jana Alžběta Mikulíková