Historické jádro v Místku se zkrášluje

Archiv

MM F-M

10. 11. 2004

Město Frýdek-Místek investuje téměř dvacet milionů korun do rekonstrukce Antonínova náměstí a přilehlých částí (stará cesta, malé náměstí), která byla zahájena počátkem října a měla by být zhotovitelem dokončena závěrem tohoto roku.
Rekonstrukce navazuje na již realizované etapy rekonstrukce místeckého historického jádra, takže i zde se obnova zpevněných ploch provádí převážně žulovými kostkami. Počítá se i s několika lavičkami a novým veřejným osvětlením a úpravou zeleně, byť omezenou, protože hustota inženýrských sítí v tomto prostoru nedovoluje být v tomto směru velkorysejší. „Bohužel v lokalitě zůstane i pár neupravených ostrůvků, protože ne všichni majitelé tamějších pozemků dali souhlas k jejich rekonstrukci. V jednom případě to způsobily nevyjasněné majetkové vztahy v souvislosti s dědickým řízením, naši aktivitu ovšem zablokoval i Slezan, kterému patří část pozemků před prodejnou Albert,“ informovala Vladimíra Lojkásková z investičního odboru.
Místostarosta Miroslav Dokoupil připomíná, že aktivita radnice v okolí místeckého náměstí ani touto investiční akcí nekončí, v plánu je ještě zvelebení ulice Pivovarská směrem k tržnici. „Při té příležitosti by se měla přemístit také socha Svatého Antonína, která je nyní provizorně u kostela Svatého Jakuba,“ sdělil Miroslav Dokoupil.