Zastupitelstvo jednalo o 2. ZŠ i pomoci Asii

Archiv

MM F-M

3. 2. 2005

Mediální téma číslo jedna posledních dní – situace na 2. základní škole – se promítla i do zasedání městského zastupitelstva, kde se k situaci vyjádřil místostarosta Petr Cvik, prostor dostal ředitel školy Cyril Vráblík i jeho kritici.
„2. ZŠ pod vedením ředitele Vráblíka patří mezi nejlepší ve městě, ekonomicky, i co se týče závěrů školní inspekce. Problémy se zde rozjely na konci minulého školního roku s odchodem zástupkyň. Odbor školství šetřil už řadu stížností i petici, v nichž byly výtky směrem k řediteli, prošetřovali jsme je a rada některé uznala a potrestala ředitele odebráním osobního ohodnocení. Vyzvali jsme k uklidnění situace, aby škola fungovala a neshody se neprojevily na výuce. Po Vánocích ovšem následovala další smršť stížnosti, navštívily mě kantorky i ředitel a jako špička ledovce se objevila kauza fyzického kontaktu ředitele s žákem. Od té doby neustále vysvětluji, že není pravda, že situaci neřešíme. 2. ZŠ je věnována mimořádná pozornost, situaci mapujeme a na únorovém zasedání rady chceme přijmout konkrétní závěr. Nám jako zřizovateli jde o to, aby nebyl narušován výchovně-vzdělávací proces,“ ujistil místostarosta Petr Cvik.
Zastupitelstvo podpořilo také návrh rady města poskytnout finanční dar obětem přírodní katastrofy v oblasti jihovýchodní Asie. Na Veřejnou sbírku na pomoc jihovýchodní Asii, vyhlášenou společností ADRA, tak poputuje půl milionu korun z městského rozpočtu.
Zastupitelstvo dále vyhodnotilo koncepci oprav místních komunikací, seznámilo se se zprávou o postupu přípravy a výstavby silnice I/48 a věnovalo se rovněž obecně závazným vyhláškám.