Získali jsme grant na portál

Archiv

MM F-M

13. 2. 2005

Rada města Frýdku-Místku přijala grant z programu CBC Phare na vytvoření informačního portálu města Frýdek-Místek a okolí s interaktivní prostorovou mapou ve výši 22 599 eur, což představuje 90 procent nákladů projektu, který připravil odbor územního a ekonomického rozvoje.
„Cílem je vytvoření internetového portálu odrážejícího moderní trendy internetové prezentace měst a obcí tak, aby odpovídal významu našeho města,“ uvedl místostarosta Miroslav Dokoupil. Portál bude kromě dalšího zahrnovat věcné a průběžně aktualizované zpravodajství z města a okolí, vlastní internetovou prezentaci města, jako centra regionu a vhodné destinace cestovního ruchu, a jeho cílem je také podpořit aktivní spolupráci s podnikatelskými subjekty a místními zařízeními.
Navrhované řešení bude realizováno s využitím moderních technologií pro budování geografických informačních systémů a databáze multimédií – obrázků, videosekvencí a podobně. Dalšími součástmi aplikace by také měly být různé sofistikované nástroje a funkce, které pomohou uživateli například plánovat poznávací trasu nebo doporučí služby ve městě a okolí.
„Hlavní přednost a výhoda spočívá v široké nabídce poskytovaných dat a služeb. Uživatelé tak budou mít všechny důležité základní a doplňkové informace na jednom místě. Jsme velmi rádi, že se nám podařilo tak významnou dotaci zajistit a můžeme tak po zahájení vydávání barevného čtrnáctidenního Zpravodaje Rady města Frýdku-Místku přijít s dalším vylepšením prezentace města a zprostředkování informací našim občanům. Portál bude mít samozřejmě velký význam také pro turistický ruch,“ řekl místostarosta Petr Cvik.