SPORTPLEX MÁ VELMI DOBRÉ MANAŽERSKÉ VÝSLEDKY

Archiv

MM F-M

17. 9. 2007

Společnost Sportplex Frýdek-Místek s.r.o., patří k nejlépe řízeným městským sportovním organizacím v kraji. Při porovnání provozních dotací do městských společností v okolních městech je jasně vidět, že Sportplex s.r.o. čerpá dlouhodobě nejnižší provozní dotace.

rok 2007 3,5 mil Kč
rok 2006 4 mil. Kč
rok 2005 3 mil. Kč

Statutární město Havířov, přispělo na provoz své městské organizace Správa sportovních a rekreačních zařízení:

rok 2006 23,95 mil. Kč
rok 2005 22,66 mil. Kč

Statutární město Karviná do své společnostI STaRS Karviná , s.r.o. přispělo:

rok 2007 26,8 mil Kč
rok 2006 25,5 mil. Kč
rok 2005 24 mil. Kč

„Z toho jednoznačně vyplývá, že tato naše městská společnost je manažersky dobře řízená. Tvrzení opozice města, že je Sportplex řízen špatně se tedy nezakládá na pravdě,“ řekl náměstek primátorky Michal Pobucký.

Magistrát Frýdku-Místku se brání také dalšímu nařčení opozičních zastupitelů města, kteří si stěžují na nekontrolovatelný tok peněz do společnosti Sportplex s.r.o.. „Sdružení ODS, KDU – ČSL a Občanů pro Frýdek-Místek má své zástupce v dozorčí radě Sportplex Frýdek-Místek, a ta ze zákona kontroluje hospodaření společnosti. Není tedy pravda, že opoziční zastupitelé nemají možnost nahlédnout do hospodaření společnosti Sportplex,“ dodal náměstek Pobucký.

Všechny účelové investiční dotace jsou pravidelně kontrolovány investičním odborem, finančním odborem a oddělením interního auditu Magistrátu města Frýdku-Místku, dále pak proběhly kontroly Finančního úřadu a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.