Co se dělo během týdne vody na aquaparku v Olešné..

Archiv

Bc. Róbert Krupa

30. 3. 2010

Od pátečního odpoledne až do neděle večer rezonoval celým aquaparkem dětský smích. Byly zde připraveny atrakce a soutěže pro děti a mládež o atraktivní ceny. Týden oslav vody vyvrcholil během sobotního dopoledne. V jedenáct hodin byla odstartována celorepubliková hodinová vodní štafeta. Soutěžilo se v délce uplavaného úseku během časového limitu jedné hodiny, a to o venkovní zahradní bazén, který by po případné výhře putoval do dětského domova ve Frýdku-Místku. Účastnit štafety se mohl kterýkoliv návštěvník aquaparku, a podpořit tak dobrou věc. Plavecká štafeta neunikla pozornosti místních médií, které tuto věc podpořily. Po hodince snažení za podpory zkušeného moderátora byl nakonec v aquaparku na Olešné zaplaván úsek o délce 2712,5m, který dohromady odplavalo několik desítek návštěvníků.

Přesto, že cenu získal jiný aquapark, náladu návštěvníků to v žádném případě nepokazilo a zábava volně pokračovala. Lidé si během víkendu mohli zdarma vyzkoušet masáže u bazénu, podvodní aquabiky, aqua-aerobic, atrakci „gladiátor“, aquazorbing nebo se přiučit ve scénkách o záchraně lidského života, které profesionálně odvedli členové Českého Červeného kříže. Koupání v sobotní večer se protáhlo až do půlnoci, kdy návštěvníci plavali při svíčkách a měli možnost vychutnat si intimní atmosféru relaxace.

Dobrou náladu podpořilo i hezké počasí. V podobném rozsahu se oslava Světového dne vody ještě v České republice nekonala a za všechny organizátory akce se těšíme, že vzniká pěkná tradice.