Nový sportovní areál pro ZŠ a MŠ J. Čapka zaplatí Evropská unie

Archiv

MM F-M

26. 4. 2010

„U 2. ZŠ vyroste nový moderní sportovní areál s umělým povrchem pro míčové sporty, běžeckým oválem s umělým povrchem, rozběhovou dráhou pro skok do dálky, doskočištěm a travnatou plochou se sportovním využitím. Celkové náklady na vybudování areálu jsou vyčísleny na 8,4 milionů korun, přičemž 7,8 milionů korun bude uhrazeno z evropské dotace. Stavební práce začnou v červnu, ukončeny by měly být v září tak, aby žáci mohli nové hřiště využít už začátkem příštího školního roku,“ řekl náměstek primátora Michal Pobucký.

„Areál bude využitelný jak pro běžecké disciplíny, tak pro míčové hry, jako je fotbal, floorbal, volejbal nebo tenis, ale také pro skokanské a vrhačské disciplíny. Díky umělým povrchům bude možno sportoviště využívat i v zimním období. Je tedy možné, že v době příznivých sněhových podmínek poslouží ovál jako běžecká dráha pro běžkaře a na umělém povrchu uvnitř hřiště se bude moci hrát například zimní kopaná,“ nastínil využití nového sportoviště náměstek primátora Petr Cvik.

Nový sportovní areál bude sloužit především k výuce tělesné výchovy žáků základní školy a k získávání základních pohybových návyků dětí z mateřské školy. Využíván bude v rámci školních kroužků, aktivit školní družiny, činnosti TJ Slezská, která na škole sídlí, ale také floorbalového klubu FbC FM, který se školou úzce spolupracuje. Nový areál bude přístupný i veřejnosti.

Pozn:
V rámci stejné výzvy 2.01- 08 Modernizace výuky byly z ROP Moravskoslezsko podpořeny také další 3 projekty zpracované frýdecko-místeckými školami:
– „Informační centra ve výuce“, Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka – dotace 1,9 mil. Kč.
– „Modernizace laboratoří praktické výuky na SPŠ ve Frýdku-Místku“, Střední průmyslová škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace – dotace 6,5 mil. Kč
– „Zavádění moderních technologií do nové odborné laboratoře a jazykové učebny“, Střední škola zemědělská a lesnická, Frýdek-Místek, příspěvková organizace – dotace 2 mil. Kč