Sweetsen fest s podporou města zaplavily opět tisíce návštěvníků

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

7. 7. 2010

„Frýdecko-místecká scéna je tak bohatá, že skutečně musíme vybírat, kdo v hlavním programu vystoupí. Ale přemýšlíme o tom, jak to do budoucna udělat, aby si zahráli skutečně všichni, uvidíme, jestli třeba ještě přibude nějaká další scéna,“ hlásil na začátku festivalu organizátor Petr Korč. Nažhavené publikum v úvodu pozdravili vedle něj i náměstci primátora Petr Cvik a Michal Pobucký, kteří dali na pódiu jasně najevo, že město se k festivalu hlásí a hodlá jej podporovat i do budoucna. „My si vážíme toho, jak festival vyrostl a na jakou úroveň se dostal. Protože je tvořen místními lidmi, místními kapelami a přináší početnému publikum takto ucelený souhrn toho, co zdejší scéna nabízí, snažíme se jej každoročně podpořit. Letos byla finanční podpora nejvýznamnější a my chceme organizátorům garantovat naši spoluúčast dlouhodobě, aby měli ještě lepší výchozí pozici pro jednání s dalšími partnery,“ vysvětlil náměstek primátora Petr Cvik.
Jedna z největších kulturních i společenských událostí Frýdku-Místku, zařazená do seriálu Beskydského Veseléta, proběhla bez nejmenších komplikací. Po oba dny zaplavovaly všechny tři festivalové scény tisíce spokojených diváků. Podle odhadů se do rozšířeného areálu přišlo podívat znovu více diváků než v loňském roce. Akce, která je pro frýdecko-místeckou komunitu stěžejní, poskytla prostor nejen k vystoupením, projekcím nebo vzniku hudebních klipů, ale i k prezentaci činnosti neziskových a humanitárních organizací z Frýdku-Místku. „Můžeme říct, že akce proběhla podle našich představ, bez nějakých dramatických bezpečnostních výstřelků, k čemuž přispěla ochranka organizátorů i naše městská policie. Je jistě dobře, že se organizátoři snaží pohlídat si nejen věkové složení návštěvníků, ale i to, co si do areálu přinášejí. Rovněž jsme rádi, že Sweetsen Fest patří mezi Čisté festivaly, tedy ty, které motivují návštěvníky k tomu, aby po nich nezůstaly hromady odpadků,“ uvedl náměstek primátora Michal Pobucký.
Návštěvníkům festivalu patří poděkování i za podporu neziskového sektoru. Sbírka pro dobrovolnické centrum společnosti ADRA vynesla více než 22 tisíc korun. „Díky podpoře partnerů, města Frýdek-Místek a Nadace ČEZ, se nyní zaměříme na další rozšíření a zatraktivnění programu a zejména pak propojení akce s neziskovým sektorem,“ uzavírá za pořadatele festivalu Petr Korč.