Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb na léta 2011 – 2013 byl schválen

Archiv

Hana Kohutová

1. 9. 2010


První komunitní plán rozvoje sociálních služeb pro období 2007 – 2010 byl realisticky nastaven a úspěšnost plnění cílů je vysoká. Cíle se týkaly nejen investičních akcí jako bylo vybudování chráněného bydlení pro osoby s mentálním postižením nebo odlehčovací péče pro rodiny pečující o seniory a zdravotně postižené, ale také podpory poradenských zařízení a terénních služeb pro osoby v krizi nebo osoby se zdravotním postižením, a také služeb pro děti a mládež.

Druhý střednědobý plán na tento navazuje především v návaznosti na čerpání z různých finančních zdrojů a tím dokončení již započatých cílů, jako např. azylový dům pro ženy a matky s dětmi nebo hospic. Stejně tak vznik nových služeb a podpora stávajících je důležitá především proto, aby byla pro občany Frýdku-Místku vytvořena ucelená síť sociálních služeb a navazujících aktivit podle potřebnosti a v zaručené kvalitě všem, kteří sociální služby potřebují.

Veškeré informace o plánování sociálních služeb a činnosti pracovních skupin naleznete na www.frydekmistek.cz/O městě/Sociální služby/Komunitní plán rozvoje sociálních služeb nebo Vaše dotazy zodpoví Mgr. Hana Kohutová, tel. 558 609 318, kohutova.hana@frydekmistek.cz.