Školy mají moderní sportovní areály

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

8. 10. 2010

„Náklady na obě hřiště přesáhly 7,5 milionů korun, přičemž město má přislíbeny dotace z Evropské unie v rámci Regionálního operačního programu Moravskoslezsko. Dotace v objemu 92,5% z konečných nákladů byla pro 2. ZŠ schválena v dubnu, pro ZŠ v Lískovci by měla být schválena do konce roku,“ řekl náměstek primátora Michal Pobucký.

Nový, oplocený sportovní areál základní školy v Lískovci nabízí běžeckou rovinku a sektor skoku do dálky s odpruženým tartanem a hřiště s travnatým povrchem, které je vhodné zejména pro volejbal, malou kopanou a další míčové sporty. Součástí zakázky za 1,9 milionů korun byl také nákup stříkací lajnovačky, zahradního traktoru a zahradního domku pro nářadí.

Rekonstrukcí za více než 5,6 milionů korun prošel také sportovní areál mezi panelovými domy a 2. ZŠ na sídlišti Slezská. Nyní je zde moderní plocha pro sport a tělesnou výchovu školáků. „Areál bude využitelný jak pro běžecké disciplíny, tak pro míčové hry, jako je fotbal, floorbal, volejbal nebo tenis, ale také pro skokanské a vrhačské disciplíny. Díky umělým povrchům bude možno sportoviště využívat i v zimním období, na umělém povrchu uvnitř hřiště se bude moci hrát například zimní kopaná,“ nastínil využití nového sportoviště náměstek primátora Petr Cvik.

Nový sportovní areál bude sloužit především k výuce tělesné výchovy žáků základní školy a k získávání základních pohybových návyků dětí z mateřské školy. Využíván bude v rámci školních kroužků, aktivit školní družiny, činnosti TJ Slezská, která na škole sídlí, ale také floorbalového klubu FbC FM, který se školou úzce spolupracuje.

„Investice do sportu je všeobecně dobrou investicí. Naší vizí bylo, aby každá škola zřizovaná městem měla vlastní sportoviště, což se nám postupně podařilo uskutečnit. Ve městě je nyní jen jedna škola bez vlastního sportoviště, důvodem je dispoziční řešení, škola se nachází na hlavní třídě v zastavěném území,“ dodal náměstek Cvik.