Chlebovice mají nové sportoviště

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

12. 10. 2010

„Sportovní areál v Chlebovicích je pro místní obyvatele i pro nás strategickou záležitostí, protože je využitelný jak pro sportovce, tak i pro žáky základní školy, kteří potřebují vylepšit podmínky pro tělesnou výchovu,“ uvedl náměstek primátora Petr Cvik s tím, že v loňském roce zde prošla opravou budova, nabízející zázemí pro sportovce. Získala nová okna, vchodové dveře i zateplenou fasádu. Letos budou opravy pokračovat, budova získá do konce roku novou střechu za dalších zhruba 450 tisíc korun.

Letos v červenci byly započaty práce na modernizaci samotného sportovního areálu. „V místě asfaltového hřiště vzniklo nové víceúčelové hřiště s umělou trávou, je vhodné pro malou kopanou, házenou, volejbal, ale také tenis. V areálu nechybí ani běžecká rovinka a sektor skoku do dálky s tartanovým povrchem. Úpravou prošlo také stávající fotbalové hřiště, které nyní nabízí dvě nové střídačky pro třináct hráčů, šest rohových praporků a vybetonovaný základ pro nové fotbalové branky. Komunikační plochy byly vydlážděny zámkovou dlažbou i zatravňovacími panely a doplněno bylo také záchytné síťové oplocení,“ upřesnila primátorka Eva Richtrová s tím, že nad rámec projektu byla opravena příjezdová cesta k areálu a vznikla zde nová parkovací místa, přičemž město na to uvolnilo ze svého rozpočtu téměř 240 tisíc korun.

„Součástí modernizace bylo vybudování potřebných přípojek inženýrských sítí k zajištění budoucího provozu nafukovací haly, kterou hodláme postavit v další etapě,“ dodala primátorka Eva Richtrová. Ideou je, že hala bude sloužit jako školní tělocvična i s využitím pro další organizace. Cílem je vytvořit zde sportovní stánek, který bude co nejvíce odpovídat potřebám aktivit této okrajové části města.

Na modernizaci sportovního areálu v Chlebovicích zažádalo město o dotaci z Evropské unie v rámci Regionálního operačního programu Moravskoslezsko ve výši 92,5 % z celkové částky nákladů. Tato dotace by měla být schválena do konce roku.