Lukáš Horký vystavuje fotografie Sweetsen festu

Archiv

Petr Korč

28. 2. 2011

Ve středu 2. března od 17 hodin proběhne v salonku Pavlač v Galerii Pod Svícnem vernisáž výstavy cyklu fotografií Lukáše Horkého, které vznikaly během loňského ročníku festivalu Sweetsen fest

Během vernisáže budou zveřejněny první informace o debutové desce hudební formace Downbelow! Zároveň bude možno domluvit se členy Downbelow rozsáhlejší rozhovory.

“Downbelow zrají více než 10 let, jejich skladby a klipy rotují nejenom v českých mediích a živě vystupují po klubech i na velkých festivalech jako jsou Colours of Ostrava. Jestli je ve Frýdku-Místku formace, která si zaslouží po právu označení světová, pak jsou to právě debutující Downbelow“, dodává Petr Korč, pořadatel festivalu Sweetsen fest.

Lukáš Horký pracuje několik let v oboru vizuální komunikace, studuje Institut tvůrčí fotografie a hraje na basovou kytaru v hudební formaci Downbelow . Do svých 21 let zaměřen pouze do sfér exaktních věd, avšak postupně čím dál více fascinován fotografií a obrazovým uměním.

Po absolvování informatiky na brněnské Masarykově Univerzitě pracoval jako volný programátor a grafik. V současnosti se čisté informatice nebrání, ale jeho hlavní náplní zůstávají směry více kreativní. Fotografie se stala jeho životním posláním.