VZNIKL MĚSTSKÝ FOTBALOVÝ KLUB FRÝDEK-MÍSTEK

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

14. 7. 2011

V posledních letech město investovalo do fotbalu miliony korun. „V roce 2008 jsme od Válcoven plechu převzali fotbalový stadion na Stovkách, o rok později jsme zde vybudovali hřiště s umělou trávou, které splňuje přísné podmínky mezinárodní fotbalové federace FIFA a je využitelné po celý rok a v roce 2010 jsme dokončili druhou etapu rekonstrukce stadionu. Zahrnovala vybudování zbrusu nového zázemí pro mládežnické fotbalisty, které se řadí k nejmodernějším v republice, ale také opravu hlavní tribuny, vstupní brány a pokladen, instalaci závlahového systému trávníků, dobudování chybějící dešťové a splaškové kanalizace, zakoupení moderní časomíry s LED obrazovkou a vybudování umělého osvětlení v celém fotbalovém areálu. Do fotbalového areálu Stovky bylo investováno téměř 83 milionů korun, přičemž 68 milionů bylo hrazeno z dotace EU v rámci Regionálního operačního programu a 15 milionů uvolnilo město ze svého rozpočtu. V současné době se připravuje 3. etapa rekonstrukce. Je zaměřena na hlavní budovu, v níž vzniknou nové kabiny pro muže a prostory pro rehabilitaci,“ přiblížil primátor města Petr Cvik, který od počátku stál u proměny stadionu.

„Promítnutí města do názvu klubu vítáme. Zdůraznil se tak podíl města na fungování klubu a posílena byla i samotná propagace města,“ uvedl náměstek primátora Libor Koval, který zasedne v novém výboru fotbalového klubu. Náměstek Koval zároveň potvrdil, že by uvítal dalšího významného partnera, který by místní fotbal společně s městem posunul do druhé ligy. 

„Městský fotbalový klub Frýdek-Místek získá každý rok z městského rozpočtu 7 milionů korun. Finance jsou určeny na úhradu provozních nákladů a chod mládežnického a mužského fotbalu. Na hospodaření s těmito penězi dohlídnou dva zástupci města,“ dodal primátor Petr Cvik s tím, že město nebude rozhodovat o nákupu hráčů ani výběru trenérů. Personální otázky budou plně v kompetenci Městského fotbalového klubu Frýdek-Místek (dále jen MFK Frýdek-Místek).

„Pro fotbal ve Frýdku-Místku je kvalitní zázemí obrovským přínosem. Změnou názvu na MFK Frýdek-Místek se také naplňuje další krok vzájemné spolupráce mezi vedením klubu a vedením města v čele s primátorem Petrem Cvikem,“ řekl ředitel MFK Frýdek-Místek Radomír Myška.

FOTO:

schůzka ohledně další spolupráce – (zleva) fotbalový trenér Ivan Kopecký, primátor města Petr Cvik, náměstek primátora a člen výboru fotbalového klubu Libor Koval a ředitel MFK Frýdek-Místek Radomír Myška