Dům Pod Svícnem slaví s Aloisem Nebelem

Archiv

Petr Korč

2. 10. 2011

Frýdecko-místecký fenomén Dům Pod Svícnem slaví narozeniny. Jedenácté výročí od svého znovuzrození prožije mimo jiné i s Aloisem Nebelem. Čekají nás projekce filmu Alois Nebel s hosty, koncert skupiny Priessnitz i tradiční narozeninový večírek. Dům Pod Svícnem pro své pravidelné návštěvníky od začátku října připravuje také několik novinek.

Dům Pod Svícnem slaví. Od okamžiku, kdy ožily první části zrekonstruovaného domu s antikvariátem, trafikou s kavárenským posezením a v domě začaly vznikat první projekty včetně největšího frýdecko-místeckého festivalu Sweetsen fest, již uplynulo 11 let.

Tak jako každým rokem připravil Dům Pod Svícnem pro své příznivce řadů akcí i překvapení. Oslava narozenin bude zahájena společně s Filmovým klubem Frýdek-Místek v pátek 7. října 2011 od 19 hodin premiérovým uvedením filmu Alois Nebel v kině Vlast za účasti tvůrců Tomáše Luňáka a Jaromíra 99. Po projekcí nás v klubu Stoun od 21 hodin čeká společný koncert kapel Priessnitz, Downbelow a Reného Součka. Tentýž den poprvé pro veřejnost otevře v Domě Pod Svícnem ve večerních hodinách i restaurace Etno, jediná nekuřácká a vegetariánská restaurace ve městě, která zároveň rozšiřuje i svou nabídku denního menu. Večer pak uzavře tradiční afterparty v klubaru Pavlač, který tvoří nedílnou součást Domu Pod Svícnem.

Vstupenky na koncert kapely Priessnitz s hosty, je možno mimo tradiční předprodeje zakoupit za 150 korun i v Antikvariátě Pod Svícnem. K oslavě narozenin patří dárky a proto každý pátý návštěvník koncertu obdrží dle vlastního výběru CD Sweetsen fest sampler 009, 010 nebo 011, vstup na afterparty v klubaru Pavlač s drinkem zdarma a v sobotu 8. října 2011 i třicetiprocentní slevu na nákup knih právě v Antikvariátě Pod Svícnem.

„Dům Pod Svícnem má mnoho pravidelných návštěvníků, Priessnitz jsou u nás skoro doma a film Alois Nebel získal v souboji o slavností předpremiéru čtvrtý největší počet hlasů v České republice právě ve Frýdku-Místku. Oslava narozenin Domu Pod Svícnem má tedy šanci, aby se vydařila minimálně tak dobře jako těch 10 předcházejících ročníků,“ láká na narozeninové akce Domu Pod Svícnem pan domácí Petr Korč.

Dům Pod Svícnem. Dům, který jinde nenajdete!
Farní 16, Frýdek, www.podsvicnem.cz

Výběr z doprovodných akcí oslav 11 let Domu Pod Svícnem:

7. října 2011 od 21 hodin
Narozeninový koncert: Priessnitz, Downbelow a René Souček
Každý pátý návštěvník CD Sweetsen fest 009, 010 nebo 011 zdarma, afterparty na Pavlači
Vstup 150,- Kč v předprodeji, 190,- Kč na místě

7. až 10. října 2011 od 19 hodin

Regionální premiéra filmu Alois Nebel za účasti režiséra Tomáše Luňáka a Jaromíra 99.

Kino Vlast | Filmový klub Frýdek-Místek

Vstupné pro veřejnost 70, -Kč, v pondělí 10. října pro členy FK 50,- Kč