Váš hlas pomůže získat dotace pro místní organizace

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

25. 11. 2011

V 10. ročníku programu PRAZDROJ LIDEM bude již tradičně rozdělena částka 2,5 milionu korun. Do boje o ně se s 82 projekty přihlásilo celkem 74 organizací (loni 67 projektů/64 organizací) z Frýdecko-Místecka, Ostravska, Třinecka a Jablunkovska.

Rada reprezentantů, složená z představitelů regionální samosprávy, veřejného života a zástupců společnosti Prazdroj, poslala do užšího kola 23 projektů, které nyní bojují o hlasy občanů.  Členkou Rady reprezentantů je od jejího vzniku také senátorka Frýdku-Místku Eva Richtrová, která letošní ročník označila za velice pestrý a již teď ho vidí, jako úspěšný. „ Za deset let mého působení v Radě reprezentantů je to poprvé, kdy se do veřejného hlasování dostalo deset projektů od organizací působících na území našeho města. Již teď je to veliký úspěch a může být ještě větší. Nyní máme všichni možnost podpořit tyto projekty svým hlasováním nebo zasláním DMS a pomoci jim získat peníze z programu PRAZDROJ LIDEM. Projekty jsou velice kvalitní a věřím, že budou úspěšné,“ vyzvala občany k hlasování senátorka Eva Richtrová. 

Hlasovat lze do 31. prosince 2011

prostřednictvím webových stránek programu ZDE

– prostřednictvím DMS na číslo 87 777 ve tvaru DMSmezeraPLRčíslo projektu 1 až 21, příklad DMS PLR10. Cena  DMS je 30 korun.

– ve dnech 20. a 23. prosince vyjde také hlasovací kupon v tištěném periodiku Deník. Hlasovací boxy budou umístěny mimo jiné v redakci Frýdecko-místeckého a Třineckého deníku na ulici 8. pěšího pluku 1975, ale také v budově magistrátu na ul. Radniční 1148

Projekty organizací ZDE  nebo viz příloha

Projekty z Frýdku-Místku – číslo projektu, název projektu, název organizace

1   Mount Eight za humny – Základní škola F-M (8. ZŠ)
4   Naše zahrada bude velká paráda – ZŠ a MŠ Skalice
5   Včely=život – Český svaz včelařů Frýdek-Místek
6   Vybavení nové výtvarné a košíkářské dílny – Škola života F-M
7   Hra, smích a radost – Jesle Frýdek-Místek
10 Zlepšení kvality péče o imobilní klienty – Centrum zdravotnických a     sociálních služeb F-M (hospic)
11 Plaveme pro zdraví a krásu – Plavecký oddíl F-M
13 Více pomůcek, více poskytnuté pomoci – Centrum pečovatelské služby F-M
20 Jubilující Ostravička host i hostitel festivalu – Dětský folklorní soubor Ostravička F-M
22 Boj proti násilí – Občanské sdružení Beskyd