Krajský úřad omezí dopravu na estakádě a u OBI Marketu

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

18. 4. 2012

Silnice ani estakáda nejsou ve správě města. Město nemůže zasahovat do jejich oprav, proto se distancuje od zodpovědnosti za jejich technický i provozní stav a upozorňuje občany a řidiče, aby se s případnými dotazy a připomínkami obraceli na Krajský úřad Moravskoslezského kraje nebo na vlastníka silnice a estakády, tj. na Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Důvodem omezení dopravy na estakádě, která je součástí průtahu městem, po němž denně projede 45 tisíc vozidel, jsou bezpečnostní závady, dochází zde k rozpadu říms a obrub chodníků. Doprava na estakádě bude postupně omezována už o tomto víkendu, kdy zde silničáři začnou instalovat svislé a vodorovné dopravní značení. Zachovány zůstanou čtyři jízdní pruhy, které ale budou oranžově přemalovány a budou posunuty k okrajům odstavných či připojovacích pruhů. Z důvodu uvolněných závěrů dilatací bude na estakádě také snížena nejvyšší povolená rychlost

„Na závady estakády upozorňujeme jejího majitele, tedy Ředitelství silnic a dálnic ČR a také zástupce krajského úřadu, již tři roky. Až nyní, kdy z estakády odpadávají kusy betonu, se věci daly do pohybu, ale na úkor města. Doprava na estakádě bude omezena, ale pracovní stroje a dělníky na ní neuvidíme. Opravovat se zatím nebude. Naši občané budou díky tvořícím se kolonám nadměrně zatíženi hlukem a prachem a řidiči budou nervózní. Také náš projekt MHD zdarma nejspíš utrží ránu, protože autobusy budou nabírat zpoždění, což povede ke snížení atraktivity městské hromadné dopravy. ŘSD plánuje zahájit opravy estakády až příští rok v dubnu, a to je pro nás nepředstavitelné. Budeme apelovat na ministerstvo dopravy, aby zvážilo možné formy zrychleného výběrového řízení na zhotovitele,“ uvedl primátor Petr Cvik.

Na příjezdu od Příbora do Frýdku-Místku bude z důvodu oprav od pondělí 23. dubna do konce května omezena doprava u OBI Marketu. Semafory budou vypnuty, ulice Luční bude na spodním konci zaslepena, levé odbočení k OBI Marketu ve směru od Příboru bude zrušeno. Příjezd k OBI Marketu tak od Příboru bude možný jedině přes mimoúrovňovou křižovatku u Tesca s návratem zpět k OBI. Výjezd z parkoviště marketu bude možný pouze doprava, tj. ve směru na Příbor, takže pro návrat zpět do města je potřeba jet přes Collo louky kolem Tesca nebo kolem Hypermarketu Albert.

Řidiči se v příštích měsících při průjezdu městem musí obrnit trpělivostí a dbát zvýšené pozornosti.