Z fondu primátora byly podpořeny další sportovní a kulturní akce

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

14. 6. 2013

Dotaci získá Český svaz cyklistiky na úhradu části nákladů spojených s pořádáním Mistrovství Evropy silniční cyklistiky 2013, které se uskuteční na území města v červenci 2013 (100 tisíc korun). Město podpoří také pořádní Mistrovství České republiky v extrémním in-line maratonu dvojic Adidas 24 hodin kolem Olešné, které se bude konat ve dnech 22. a 23. června na cyklostezce kolem přehrady Olešná a jehož je město spolupořadatelem (50 tisíc korun). Finanční podporu dostane občanské sdružení Pod Svícnem na akci Sweetsen Fest a město Frýdek-Místek – 10 let spolu, která se uskuteční 27. až 29. června na stadionu TJ Slezan (50 tisíc korun).

Peníze získá také společnost Taurus na pořádné regionální kolo Miss Aerobic ČR, Tělovýchovná jednota HKC Ostrava na Mistrovství České republiky ve squashové čtyřhře, které se uskuteční v červnu ve Frýdku-Místku, místní Junák – svaz skautů a skautek ČR na říjnový vzdělávací seminář nebo občanské sdružení Madleine na prosincové adventní koncerty. Dalšími subjekty, které získaly dotace jsou Beskydská šachová škola, Sportovní klub policie Frýdek-Místek, FbC Frýdek-Místek, Asociace malých debrujárů ČR nebo Český rybářský svaz, okres Frýdek-Místek.

Rozpočet fondu primátora představuje pro rok 2013 jeden milion korun. K dnešnímu dni z něj bylo vyčerpáno 776 tisíc korun.