Provizorní hokejová hala se už rýsuje

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

18. 9. 2013

„Demolice současné Víceúčelové sportovní haly a rozestavěná Polárka zapříčinily, že hokejisté zůstali bez ledové plochy a dojížděli za ledem do okolních měst, což představovalo zejména problémy se zajištěním ledu v požadovaném termínu, ale také s přepravou. Těší mě, že zastupitelé schválili peníze na pořízení provizorní haly s ledovou plochou, kterou budou využívat zejména junioři a dorost, kterým tak odpadnou starosti spojené s přepravou a budou se moci plně soustředit na své výkony,“ konstatoval náměstek primátora Petr Cvik s tím, že pro provizorní halu hlasovalo dvaatřicet zastupitelů ze čtyřiceti přítomných, sedm bylo proti a jeden se hlasování zdržel.

Pořízení provizorní haly s ledovou plochou je plně v kompetenci HC Frýdek-Místek, o. s. Hala již roste na parkovací ploše fotbalového stadionu Stovky. Ledová plocha o rozměrech  56×26 m odpovídá minimální velikosti podle směrnice Českého svazu ledního hokeje.

Pětimilionová dotace od města na pořízení provizorní ledové plochy se vtahuje k hokejové sezóně  2013/2014. Příští hokejovou sezónu už by měli odehrát hokejisté z řad dětí, mládeže i mužů v nové hale Polárka, která jim i návštěvníkům nabídne veškeré zázemí a komfort.