V nové cyklomapě Regionu Beskydy najdete i cyklostezku 59 z Ostravy do Bílé

Archiv

Lucie Talavašková

17. 6. 2014

Region Beskydy ve spolupráci s členskými obcemi a  Beskydským informačním centrem Frýdek-Místek vydal v květnu 2014 cyklomapu Regionu Beskydy se zaměřením na cyklostezku č. 59 Ostrava – Bílá.

„Cyklomapa popisuje celé území Regionu Beskydy. Obsahuje užitečné informace, které ocení nejen cyklisté, ale turisté obecně. Najdeme v ní širokou nabídku stravovacích služeb, ubytovacích služeb a služeb pro cyklisty. Mapa také nabízí tipy na návštěvu zajímavých míst regionu. Najdeme jich v ní celkem sedmdesát sedm a každý stojí za to vidět,“ uvedla ing. Eva Richtrová předsedkyně Sdružení Region Beskydy.

Cyklomapa byla veřejnosti poprvé představena na cykloakci FRÝDEK-MÍSTEK NA KOLE, která se konala ve Frýdku-Místku na březích přehrady Olešná v sobotu 24. května 2014. Cykloakce pořádané Beskydským informačním centrem Frýdek-Místek  pod záštitou statutárního města Frýdek-Místek se zúčastnila mezi jinými také předsedkyně Sdružení Region Beskydy Ing. Eva Richtrová a primátor statutárního města Frýdek-Místek Mgr. Michal Pobucký, DiS.

Mapa je od konce května veřejnosti k dispozici na pultech turistických informačních center v rámci celého území Regionu Beskydy.

Region Beskydy děkuje všem, kteří se aktivně podíleli na přípravě mapy. Zvláštní poděkování patří starostům členských obcím a projektovým manažerům členských mikroregionů za pomoc při korekturách mapových podkladů.

Cyklomapa Regionu Beskydy je financovaná prostřednictvím dotace statutárního města Frýdek-Místek.

Zdroj: Dagmar Valášková, Sdružení Region Beskydy