Školy čekají stavební úpravy, žáci 11. ZŠ dostali vysvědčení už dnes

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

24. 6. 2015

Předčasně, již dnes, ukončila z technických důvodů školní rok 11. ZŠ na sídlišti Slezská ve Frýdku. Primátor města Michal Pobucký při této příležitosti navštívil 1. C, kde dětem osobně popřál prázdniny plné zážitků a s vysvědčením jim předal i sladkou pozornost a knížku. Dalších sedm základních škol v návaznosti na stavební úpravy ukončí školní rok v pátek.

Statutární město Frýdek-Místek investovalo v minulých letech nemalé peníze do zateplení budov základních a mateřských škol, jichž je zřizovatelem. Novou fasádu či okna nebo obojí získaly téměř všechny školy a školky ve městě. Náklady na zateplení školních budov přesáhly 158 milionů korun, z toho evropské dotace činily 108 milionů. Letos bude zateplena 11. ZŠ, náklady jsou vyčísleny na 38 milionů korun, 60 % z této částky bude hrazeno z programu Zelená úsporám.

Z mateřských škol se letos nového kabátu a nových oken dočká MŠ Anenská, MŠ Gogolova a také Středisko volného času Klíč za téměř 20 milionů korun, přičemž na tyto investiční akce jsme získali dotace z Operačního programu Životního prostředí. Mateřinku Mateřídoušku čeká rekonstrukce školní kuchyně a zázemí (2,8 mil.), školku J. Trnky rekonstrukce sociálního zařízení (800 tisíc) a na Sněžence bude přes prázdniny vznikat přírodní zahrada (2,2 mil.). Tu po prázdninách dostane také mateřská škola J. Myslivečka.