Multižánrový Sweetsen fest odvážně posouvá hranice

Archiv

Petr Korč

30. 6. 2015

Zahájení Sweetsen festu
Sweetsen fest, který je výjimečný tím, že se na něm představují pouze umělci úzce spjatí s městem Frýdek-Místek, od letošního roku může bez obav používat označení multižánrový. Slavnostní zahájení festivalu, které v městské hale Polárka představilo Symfonický orchestr Frýdek-Místek ve spojení se současnými muzikanty, otevřelo svým bezprecedentním úspěchem festivalové dramaturgii zcela nové možnosti.

Potvrdilo se nám, že Sweetsen fest už má tak neotřesitelnou pozici, že si můžeme dovolit sebevědomě vstupovat do veřejného prostoru s novými a odvážnými nápady. A to nejen v oblasti dramaturgie, ale například i vizuální prezentace akce. Pokud se tyto aktivity dělají poctivě, ve svém důsledku totiž nakonec vždy získají pro myšlenku festivalu nové příznivce a návštěvníky. Za sebe musím říct, že se už teď těším na nové výzvy, které před naším festivalem, potažmo městem stojí,“ doplňuje ředitel a duchovní otec Sweetsen festu Petr Korč.

Finanční sbírky, které probíhaly na Sweetsen festu v roce 2015 vynesly celkem 84.593 korun českých. (Charita 22.204 korun, ADRA 30.273, Podané ruce 32.120 korun)

13. ročník největšího benefičního festivalu v Moravskoslezském kraji proběhne ve Frýdku-Místku 22. až 25. června 2016. Slavnostní zahájení, na jehož přípravu a dramaturgii budou mít organizátoři celý rok, proběhne opět v městské hale Polárka.

Více na www.sweetsen.cz