Dovybavení baseballového hřiště nestálo město ani korunu

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

28. 1. 2016

 „V první etapě byla vybudována hlavní hrací plocha se zděnými střídačkami a tribunou. Pořízena byla také mobilní nacvičovací klec pro pálkaře, klec pro nadhazovače, výsledková tabule a zavlažovací systém. Součástí bylo i vybudování nové asfaltové příjezdové komunikace do areálu a vytvoření parkoviště pro osobní auta a autobus,“ připomenul náměstek Jiří Kajzar. Náklady činily 27,5 milionů korun, z toho 13,5 milionů korun získalo město zpět formou dotace z evropského fondu ROP Moravskoslezko a ze stejného fondu získalo také peníze na jeho dovybavení.

 „Do dovybavení hřiště jsme investovali 5 423 631 korun.  Díky profesionální práci úředníků, kteří se zabývají získáváním dotací na jednotlivé městské projekty, jsme ale celou částku získali zpět,“ řekl náměstek Karel Deutscher. Díky získaným dotacím z fondu Regionálního programu Moravskoslezko pořídilo město další střídačku a tribunu pro sto osob, bezpečnostní sítě, mobilní zábrany, informační tabuli, bezpečnostní klece pro nácvik odpalů, nadhazovací stroj a nezbytnou techniku pro údržbu hřiště svým způsobem „zadarmo“, protože z fondu byly uhrazeny náklady ze sta procent.

Baseballové hřiště splňuje parametry Českomoravské baseballové ligy a jeho dovybavením se výrazně zlepšily podmínky pro pořádání zápasů a tréninků. Město tak přispělo k dalšímu rozvoji sportu na svém území, čímž zvedlo svou prestiž v očích místních občanů i návštěvníků města,“ dodal náměstek Pavel Machala s tím, že baseball se těší ve městě čím dál většímu zájmu, a to jak ze strany dětí, tak i dospělých. Dokazuje to podpora fanoušků při zápasech místního mužského družstva BK Klasik, které hraje druhou nejvyšší ligu na domácí půdě, ale také při mládežnických soutěžích. 

 Promovideo – autor: Regionální rada Moravskoslezsko