ROK 2016 = ROK KARLA IV. – soutěžte s Knihovnou FM o hodnotné ceny

Archiv

Irena Liberdová

11. 2. 2016

Karel IV. byl první panovník, který dokázal dát českým zemím evropský rozměr a učinit je skutečnou perlou své koruny. Pro jeho státnické schopnosti a nezměrný kulturní odkaz považují Češi Karla IV. za jednu z nejvýznamnějších postav své historie. Odkaz „Otce vlasti“ je stále kolem nás a je na nás, dědicích tohoto odkazu, abychom jej dokázali uchovat a předat dalším generacím. [www.carolusquartus.eu]

Spolu s Městskou knihovnou Frýdek-Místek si můžete odkaz Karla IV. připomenout soutěžně-vědomostním cyklem Karel IV. 700.

Představíme si císaře Karla IV. jako vizionáře, myslitele, vzdělance, mecenáše, budovatele, státníka, cestovatele, hospodáře, křesťana a diplomata.

Od února do listopadu vždy v prvním týdnu v měsíci budou v prostorách knihovny k dispozici letáčky s otázkou, kvízem nebo křížovkou. Letáček s vyznačenou odpovědí můžete odevzdat v kterémkoli oddělení knihovny. Chcete-li soutěžit přijďte si do knihovny pro soutěžní letáčky s logem svatováclavské koruny nebo si je vytiskněte z našich stránek www.knihovnafm.cz .

Na konci každého měsíce bude ze správných odpovědí vylosován jeden výherce, který získá registraci zdarma do Městské knihovny Frýdek-Místek, p.o. Na konci listopadu 2016 bude ze všech správných odpovědí všech deseti kol vylosován jeden výherce, který získá knihy dle vlastního výběru v hodnotě 2000 Kč a další dva v hodnotě 500 Kč.

                                                        Přejeme Vám hodně štěstí v soutěži.