Časovka ve Frýdku-Místku pro Cannondale

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

12. 8. 2016

„Jsem rád, že přišlo na start povzbuzovat tolik lidí, byla to v každém ohledu profesionální podívaná, pro sportovní fanoušky i laiky určitě zážitek. Frýdek-Místek má dost cyklistických nadšenců, kteří tento vrcholný podnik v rámci republiky v našem městě jistě uvítali,“ hodnotil primátor Michal Pobucký.

Po zrušení startu týmu SKC Tufo Prostějov přivítali pořadatelé na startu závodu první kategorie UCI osmnáct osmičlenných celků a kromě Cannondale i další tým ProTour Lampre Merida, která skončila hned za trojicí nejlepších. Ve velmi dobrém světle se představila i osmička druhého českého týmu Whirlpool Author. Na trať vyrazila sedmá a po průjezdu cílem se dostala do vedení časem 20:38. Překonala jej až formace Klein Constantia, která byla rychlejší o 19 vteřin.

„Myslím, že můžeme být spokojeni. Máme v týmu hodně mladých jezdců, kteří týmovou časovku mockrát nejeli, takže z tohoto pohledu jsme předvedli slušný výkon. Nechtěli jsme moc ztratit a to se nám povedlo,“ řekl jeden z nejzkušenějších jezdců Whirlpool Author Alois Kaňkovský.

Celek Klein Constantia sesadil z prvního místa o tři vteřiny tým CCC Sprandi, který na CCT přijel ve velmi silné sestavě včetně české dvojice. „Každý chce vyhrát, ale i druhé místo je dobré. Trať byla sice krátká, ale rozhodně ne lehká. Hlavně úsek zpět do Frýdku-Místku proti větru dal zabrat,“ řekl Josef Černý. A Michal Schlegel z Klein Constantia přidal: „Bylo to hodně rychlé, v osmi lidech těch sedmnáct kilometrů bylo ale příjemných. Se třetím místem jsme spokojeni.“

Dva nejsilnější celky vyrazily na trať až jako poslední. Jezdci Cannondale roli favorita splnili, cílem proletěli časem pouhých pět vteřin nad hranicí dvaceti minut.

Výsledky týmová časovka (17,3 km):

1. Cannondale (Bauer, Bevin, Langeveld, Marangoni, Muller, Skjerping, Wippert, Zepuntke) 20:05, 2. CCC Sprandi Polkowice (Hirt, Černý, de la Parte, Grosschartner, Mihajlov, Rebellin, Samojlau, Szmyd) +11, 3. Klein Constantia (Cavagna, Garcia, Lehký, Prado, Schlegel, Lecroq, Sisr, Kasperkiewicz) +15, 4. Lampre Merida +15, 5. Wallonie Bruxelles +19, 6. Verva Activejet +21.

(Foto ze startu: Petr Pavelka, foto z trati a vyhlášení: Jan Brychta / TTV sport group)