Nebývalý zájem o Judo.

Archiv

Luděk Kubíček

10. 10. 2016

Jen v měsíci září se členská základna ve městě rozrostla o čtyřicítku nových zájemců, zejména dětí. V okrese o celé dvě stovky. Frýdecko-místečtí, kteří trénují v hale policejního útvaru Na Bahně, mají možnost trénovat na dalších třech tréninkových základnách v Dobré, Raškovicích a nově také v Nové Vsi u Frýdlantu. Děti se pod vedením zkušených trenérů zdokonalují především v základech gymnastiky a ti nejtalentovanější brzy přecházejí na nácvik technik a chvatů potřebných k úspěšnému provozování tohoto olympijského sportu.

Ti nejodvážnější nováčci se již zúčastnili prvního tréninkového judo campu v Raškovicích, kde se v průběhu třech dní intenzivně vzdělávali. Ještě v průběhu letošního roku budou někteří noví judisté reprezentovat svoje město na mistrovství klubu. Důležitým  vstupem do závodní kariéry bude pro ty nejtalentovanější mezinárodní turnaj Pohár starosty Dobré, který se uskuteční v polovině prosince. Tady budou Frýdecko-Místečtí  bojovat v konkurenci až tří stovek soupeřů z Česka, Polska a Slovenska. Hlavní trenérka klubu Pavla Prőllová „ Překvapil mne velký zájem dětí i jejich rodičů. Připravují se u nás talentované děti, které chtějí závodit, ale také děti, které chtějí jen rekreačně sportovat. Trenéři jsou zde pro všechny“.

Členové závodního týmu zaznamenali další významné úspěchy.

Výborného výsledku dosáhly sestry Karolína a Eliška Kubíčkovy. Na významném turnaji ve Varšavě vybojovaly bronzové medaile v dorostenecké a žákovské kategorii. Soutěže se zúčastnilo 1200 závodníků z 22 států z celého světa. Naši nejlepší reprezentovali i ve Francii.  Matěj Silvestr a Daniel Šimek bojovali o cenné kovy, po 4 vítězných utkáních nestačili na tým Rakouska, získali bodované 5. místo. Karolína Kubíčková se předvedla ve výběru státní reprezentace na soutěži družstev v Mnichově, kde patřila k oporám týmu a přispěla tak k výbornému druhému místu.