Polyfunkční dům Malý Koloredov dostane nová okna, kabát i střechu

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

12. 6. 2017

„Stavební práce budou zahájeny již začátkem července a budou zahrnovat nejen výměnu dveří a oken, zateplení fasády a střechy, ale také opravu balkonového zábradlí. Zajímavostí této investiční akce bude demontáž stávající a montáž nové střechy prostřednictvím jeřábu. V rámci stavebních úprav pod taktovkou města se tak stane vůbec poprvé. Vzhledem k výšce objektu totiž nelze použít běžně užívané shozové potrubí,“ přiblížil náměstek primátora Jiří Kajzar.

„Předpokládané náklady na zateplení domu byly podle projektové dokumentace vyčísleny na téměř 47 milionů korun. Vysoutěžit se ale povedlo cenu o 18 milionů nižší, tedy 28 750 000 korun. Město by mělo na tuto akci získat také evropské dotace ve výši přesahující 8 milionů korun,“ doplnil primátor Michal Pobucký.

Pozn.:

Město již v loňském roce v domě provedlo nutné úpravy ve spojitosti s bezpečností nájemníků. Dům má dvě části a v minulosti měl i jeden společný vchod, který využívali také návštěvníci billiard baru, provozovaného v jedné části domu. Do domu tak měl nekontrolovatelně přístup téměř kdokoliv z ulice, což se nájemníkům nezamlouvalo. Nezvaní hosté často přespávali v zákoutích domu a dělali v něm nepořádek. Město tedy s cílem zvýšení bezpečnosti místních nájemníků a zabezpečení městského majetku vybudovalo do části s barem samostatný vchod a na vchod do domu instalovalo zvonkové tablo tak, aby nájemníci mohli sami rozhodnout o tom, koho do domu vpustí.