Senioři si užívali svoje „Hry“

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

26. 6. 2017

 

Organizace se v pořádání her střídají. Letos se konaly pod taktovkou hospice. Hostitel pro všechny přítomné připravil zajímavý program, a zahájení bylo v skutku výjimečné. Ředitel hospice Jan Jursa zahájení pojal ve sportovním stylu a jako držitel černého pásku v bojovém sportu taekwon-do předvedl poutavé ukázky přerážení desek, chůzi po rozbitém skle a téměř fakírské poležení na desce s hřebíky.  

Na soutěžním odpoledni byla přítomna asi stovka účastníků. Soutěžících bylo 21, z každé organizace tři. Podpořili je ostatní klienti daných zařízení, ale také dobrovolníci a zástupci organizace ADRA a střední zdravotnické školy. Soutěžící soupeřili v šesti disciplínách, a to hodu na přesnost, zapínaní látek na rychlost, hodu na plechovky, poznávání koření podle čichu, v papírovém bludišti a také hledání něčeho v něčem (malých předmětů ve fazolích).

Vítězství získali klienti Penzionu pro seniory F-M, na druhém místě se umístili reprezentanti z Centra pečovatelské služby F-M a na bronzové příčce družstvo z městské organizace Svazu důchodců ČR. Jednotlivým účastníkům byly náměstkem primátora Richardem Žabkou a ředitelem hospice Janem Jursou předány účastnické listy a vítězům medaile, diplomy, dárkové balíčky od sponzorů a sladké překvapení ve formě dortu.

Celý program komentoval Honza Gavelčík, hudební doprovod zajistila kapela Bez Napětí a taneční skupina ACTIV zpestřila program kulturním vystoupením. Na tvářích seniorů bylo poznat, že si atmosféru her užívají. Ke skvělé atmosféře přispěly i studentky Střední zdravotnické školy F-M, které mimo to, že pomáhaly s organizací, tak i ve volných chvílích spontánně zatančily a k tanci strhly i seniory a seniorky.

Úsilí na přípravě Her seniorů se zúročily v bezchybné organizaci, dobré náladě všech zúčastněných, výborném občerstvení a spokojených soutěžících.