Jaro musí přijít

Archiv

Michal Pobucký,

17. 3. 2018

Vážení občané,

letošní zima si pro nás připravila několik teplotních rekordů pod i nad nulou, ale i když je počasí nevyzpytatelné, schopné vyprodukovat třicetistupňové rozdíly během několika dní, jednu jistotu každoročně máme. Že jaro musí přijít. A s ním i naše Velikonoční městečko.

Přivítání jara a Velikonoc jsme pro vás připravili prostřednictvím KulturyFM a s přispěním našich městských společností na poslední březnové dny 29.–31. 3. na místeckém náměstí, kde vás podobně jako v čase adventu nebo masopustu čekají tradiční trhy s rukodělnými výrobky a pochutinami všeho druhu, dále workshopy a dílničky, dětská divadélka a bohatý hudební program s folklórním nádechem.

Na každý den je pro děti připravena jedna divadelní pohádka. Soubory divadélka Ententýky, divadla Křesadlo a divadla Kejkle mají připraveny jarní příběhy, věřím, že budou mít podobný úspěch, jaký zaznamenávají Nedělní divadélka v Nové scéně Vlast. Děti mohou zaujmout i řemeslníci, kteří předvedou pletení pomlázek a košíků, vyřezávání ze dřeva, či předení a tkaní vlny. Zajímavá může být i páteční Křížová cesta městem, která začne v 9.00 u kostela sv. Jana a Pavla a skončí u kostela sv. Jakuba kolem desáté hodiny. Věřím, že si každý vybere podle svého gusta, a všem vám přeji příjemné Velikonoce, abyste si co nejlépe užili dny volna s nimi spojené.