Úžasná zpráva

Archiv

Michal Pobucký,

17. 4. 2018

Vážení občané,

hned na začátku bych vám rád sdělil úžasnou zprávu, na kterou společně čekáme dlouhé roky a kvůli které investovalo spoustu lidí obrovskou porci energie a času, aby se stala skutečností. Když současně dodám, že se bohužel našla také spousta těch, kteří toto úsilí vytrvale torpédovali, asi už se většina dovtípí, že mluvím o obchvatu města. Ten by se podle našich informací, o nichž si už cvrlikají vrabci na střeše a brzy jistě přijdou i oficiálně, měl začít slavnostně stavět 22. května.

Pokud se datum potvrdí, bude se jednat o skutečně velký mezník. Protože jsme s ním před časem spojili zavedení MHD zdarma, která se mezitím stala veleúspěšným projektem, chci vás ujistit, že i když jsme jej před lety zaváděli s časovým určením „do doby výstavby obchvatu“, chceme v něm dále pokračovat, protože přes obrovský odpor všech kritiků se ukázal jako mimořádně přínosný. Zaváděli jsme jej s tím, že chceme ulevit vašim peněženkám i životnímu prostředí, a tyto pohnutky zůstávají aktuální i dnes a promítají se i do dalších kroků, s nimiž radnice přichází.

Příspěvkem životnímu prostředí je například častější rozmísťování kontejnerů na velkoobjemový odpad, které budou znovu na 63 svozových místech k dispozici v květnu dle harmonogramu, který najdete uvnitř zpravodaje. Věřím, že vstřícný krok magistrátu občané ocení a starý nábytek a jiný odpad budou odkládat do zvlášť přistavených kontejnerů v blízkosti jejich bydliště. Přispějí tak k větší čistotě města a k vytváření příjemného prostředí pro život, ve kterém chce bydlet každý z nás. A čím jsem začal, tím můžu skončit. Jsem strašně rád, že se konečně podařilo přesvědčit „stát“, že Frýdek-Místek k příjemnému prostředí pro život potřebuje i obchvat.