Proběhl 12. ročník akce Romipen

Archiv

MM F-M

30. 4. 2018

Náměstek primátora Ing. Richard Žabka pozdravil z pódia plně obsazený hudební klub a poděkoval místním za spoluúčast při jarním úklidu lokality ul. Míru v rámci akce Ukliďme Česko. Následovala první část programu, kdy místní děti předvedly za účasti nemalého publika několik kvalitních tanečních i pěveckých vystoupení. Směs hip-hopu, funky i tradičních romských tanců skvěle doplňovala hudebně laděnou atmosféru klubu. Druhou část programu si za své vzala kapela Gypsy Orion, která tradiční romskou hudbou vyplnila večer až do ukončení Romipenu, tedy do 22 hodin.

Návštěvníci z řad místních Romů i různých organizací měli možnost ochutnat tradiční romské pokrmy, které pro ně připravili pracovníci oddělení sociální prevence odboru sociálních služeb Magistrátu města Frýdek-Místek, kteří celou akci již dvanáctým rokem připravují. Celkově se letošní dvanáctý Romipen velmi vydařil. Připravený kulturní program a pestrá nabídka toho, jak tento den oslavit, byla bohatá a umožnila všem zúčastněným blíže poznat romskou kulturu a tradice.

Poděkování na závěr patří všem, kteří tuto tradiční akci připravili, zejména zaměstnancům oddělení sociální prevence odboru sociálních služeb a samozřejmě také všem hostům a návštěvníkům za vytvoření skvělé atmosféry.