O čem rozhodli radní?

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

22. 6. 2018

Město bude mít více tržních míst.

Na radě jsme se shodli na rozšíření tržních míst. Nové by mělo vzniknout na pozemku Českých drah, za bývalými sklady bavlny u vlakového nádraží. Jedna z podnikatelek má zájem pořádat tam kulinářský sociální trh formou stánkového prodeje nebo přímo s Food trucku s doplňkovým prodejem suvenýrů a šperků. Prodej by tam měl fungovat v odpoledních a večerních hodinách. Další tržní místa byla schválena v parku pod frýdeckým zámkem a sadech Bedřicha Smetany, kde se koná spousta akcí doprovázených prodejem zboží a občerstvení.

Obyvatele města čeká také novinka, o které rozhodli radní, a tou je čištění komunikací pro pěší ve vnitroblocích.

V poslední době jsme zaznamenali žádosti občanů o úklid chodníků ve vnitroblocích, tedy v místech s hustější panelákovou zástavbou, a tím pádem i větší koncentrací osob. Nejedná se o hlavní chodníky, které čistíme, ale o ty vedlejší, vedoucí mezi domy nebo z jejich zadní částí, vedoucí k hřišti a podobně. Vybrali jsme 15 lokalit, kde naše technické služby vyčistí chodníky a odstraní z nich také travnaté drny. Stane se tak například na sídlištích Kolaříkovo a Trnky v Místku nebo K Hájku  a Růžový pahorek ve Frýdku. Čištění bude postupně probíhat až do konce prázdnin. Z městské kasy je na to vyčleněno přes 600 tisíc korun.

Radní rozhodovali o zakázkách na opravu chodníků.

V příštích dnech bude zahájena II. etapa oprav chodníků na frýdeckém hřbitově. Hotova by měla být do konce září. Opravovány budou i chodníky v Janáčkově parku na Rivieře v Místku. Práce jsou i zde rozděleny do etap, v té první získá 1 200 m² novou asfaltobetonovu vrstvu.  

Děti v Chlebovicích se mohou těšit na nové hřiště.

Na radě jsme odsouhlasili také vybudování nového dětského hřiště v Chlebovicích. Vznikne v areálu tamního sportovního hřiště. Herní prvky budou z části na trávě a z časti na nově vzniklé dopadové ploše s litým polyuretanovým povrchem, která bude tlumit případné pády dětí.