Gastrofestival Frýdek≈Místek plný chutí doplní jubilejní X. Beskydské rekordy

Archiv

Lucie Talavašková

13. 8. 2018

Na gastrofestivalu si návštěvníci užijí spoustu dobrého jídla a pití. „Park Pod zámkem se v jeden den promění v jedno velké bistro, ve kterém budou různí prodejci nabízet návštěvníkům své speciality. Vedle burgerů, řízků, guláše, pomazánek, trhaných mas a cukrářských výrobků se ve stáncích objeví i něco netradičního jako například šnečí speciality, indická, bengálská, maďarská kuchyně nebo v poslední době trend v podobě rolované zmrzliny,“ vyjmenovává něco málo z nabídky Nikola Laníková z pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek≈Místek.

Pohodu doplní také míchané nápoje, víno či ochutnávka piv. Místní Pivovárek Morava uvaří další várku pivních speciálů Frýdečáka a Místečáka.  A právě na tyto dva speciály se na gastrofestivalu obrátí v podvečer veškerá pozornost, kdy bude vyhlášeno, který z nich je ten lepší.

Současně na akci proběhne vyhlášení soutěže o nejlepší frýdeckomístecký štrúdl. „Také v letošním roce vyhlásíme vítěze dvou kategorií, a to slaný a sladký štrúdl. V odborné porotě, která o vítězích těch nejlepších štrúdlů rozhodne, zasedne i herečka Markéta Hrubešová či vyhlášený kuchař Robert Šolc, kteří v průběhu dne představí své kuchařské umění,“ přibližuje ředitelka Turistického informačního centra Frýdek≈Místek Monika Konvičná.

Celý den, jímž provede moderátor Vojtěch Bernatský, se ponese nejen na kuchařské a gastronomické vlně. Doplní je hudební vystoupení Jakuba Ondry, Lucie Revival, Rock&Roll Bandu Marcela Woodmana, děti se budou moci vyřádit ve velké dětské zóně a všichni příchozí se zapojit do jubilejního X. ročníku Beskydských rekordů.

Frýdek-Místek se pokusí i v letošním roce zapsat do České knihy rekordů, tentokrát s ražením mincí. „Naším cílem je překonat město Chotěboř, kde se podařilo během 6 hodin vyrazit 750 pamětních mincí,“ věří v úspěch Nikola Laníková. „Každý účastník si vyrazí na lisu svou minci, kterou si pak odnese na památku. Současně budou náhodně v průběhu rekordu zařazeny zlaté, stříbrné a bronzové mince připomínající 100 let republiky, které věnovala Česká spořitelna, a. s. Navíc každý účastník obdrží slevovou minci do některého ze stánků a bude také automaticky zařazen do slosování o tandemový paragliding, který věnovala Tiskárna Kleinwächter,“ dodává Laníková.

Vstupné na akci je zdarma a koná se za každého počasí. Bližší informace k akci najdete na webu www.fmplnychuti.cz

 

Gastrofestival Frýdek≈Místek plný chutí a X. Beskydské rekordy pořádá statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím své organizace Turistické informační centrum Frýdek≈Místek, p. o. Záštitu nad akcí převzal primátor města Mgr. Michal Pobucký, DiS.

 

Děkujeme partnerům akce:

Statutární město Frýdek-Místek, TS, a. s., Frýdecká skládka, a. s., Helmond, Česká spořitelna, a. s., Muzeum Beskyd Frýdek-Místek, p. o., KLEINWÄCHTER holding s. r. o., Hotel & Caffe Silesia, s. r. o., OC Frýda, NAKLADATELSTVÍ MISE, s. r. o., Plzeňský Prazdroj, a. s., Pivovárek Morava s. r. o., SUN Outdoor