OSPOD a letní pobyt pro děti

Archiv

MM F-M

15. 8. 2018

~~Tábor je určen pro děti, s jejichž rodinami odbor po celý rok pracuje. Každým rokem se odehrává na určité téma. Letošní znělo Lovci artefaktů. Děti putovaly po Evropě a Asii a hledaly ztracené artefakty, které po nich požadoval profesor Konrad z londýnského muzea. Děti navštěvovaly různé lokality. Začaly v Rusku, dále pokračovaly přes Čínu, Bombaj, Burkina Faso, Athény, Londýn až do ve Velkých Karlovic. Během své cesty musely děti plnit nejrůznější úkoly, které je učily týmové práci, přemýšlení, a při kterých ukázaly svou zručnost, tvořivost či fyzickou zdatnost.
Pobyt na táboře dětem zpříjemnilo každodenní koupání v bazénu, protože letošní počasí bylo velmi teplé a večerní táboráky s  opékáním špekáčků či promítáním animovaných filmů.
Celá akce pro děti by se nemohla uskutečnit bez podpory vedení statutárního města Frýdek-Místek a bez skvělého kolektivu vedoucích tábora z řad odboru sociální péče, městské a státní policie či záchranného hasičského sboru. Spokojenost a úsměvy dětí jsou nám odměnou a zároveň důkazem, že naše úsilí má smysl.

Odkaz na zprávy Polar:

https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000013786/frydekmistek-usporadal-tabor-pro-znevyhodnene-deti