Naučte se základům fotografování. Ať už ve městě nebo v přírodě pod Lysou horou

Archiv

Lucie Talavašková

31. 8. 2018

V sobotu 8. září se mohou amatérští fotografové vydat s Josefem Plačkem na fototoulku po Frýdku-Místku. Minikurz fotografování s názvem Frýdek-Místek objektivem je totiž ideální příležitostí pro všechny, kteří touží svým fotoaparátem co nejlépe zachytit nádhernou přírodu a atmosféru Frýdku-Místku a ještě přitom dostat užitečné rady od zkušeného fotografa. „S účastníky se sejdeme v 9.00 hodin na Zámeckém náměstí ve Frýdku, kde je nejdříve čeká hodinové seznámení se základy fotografování a poté čtyřhodinové hledání těch nejkrásnějších záběrů a pořizování umělecky i technicky co nejkvalitnějších snímků. Pod dohledem fotografa tak budou zaznamenávat jak nejrůznější detaily města a okolní přírody a o svých nejlepších snímcích si mohou pak se zkušeným fotografem pohovořit a opět se ve svém koníčku posunout o kus dál,“ láká ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná.

O týden později, tj. 15. září, se zájemci setkají v Malenovicích u Frýdlantu nad Ostravicí, rovněž v 9.00 hodin, s Janem Bainarem, jehož fotografie oslovila nejen National Geographic, ale i další světová média. Zde se jim po úvodní teoretické části, která se bude konat v prostorách RC Rosnička, naskytne krásná podzimní krajina s jedinečným a fotogenickým výhledem na Lysou horu. 

Cena každého kurzu je 200,-Kč/osoba. Na kurz je nutné se přihlásit nejpozději vždy do čtvrtku před datem konání na pobočkách Turistického informačního centra v Místku na náměstí Svobody nebo ve Frýdlantu nad Ostravicí na ulici Hlavní.

Nechte se inspirovat fotografiemi Josefa Plačka ZDE a Jana Bainara ZDE.