Splněný bod: Vytvoříme zázemí pro workoutové aktivity

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

19. 9. 2018

Hřiště pro posilovací prvky vzniklo vedle víceúčelového hřiště u 8. základní školy a je veřejně přístupné nejen pro obyvatele zdejšího sídliště. „Hřiště je určeno všem věkovým kategoriím, ale samozřejmě jej vyhledávají převážně mladí lidé, kteří chtějí zapracovat na své fyzické zdatnosti. K využití je samozřejmě i pro samotnou školu, všechny prvky i dopadové plochy pochopitelně splňují maximální požadavky na bezpečnost a jsou certifikované,“ sdělil náměstek primátora pro školství a sport Pavel Machala, který si byl s primátorem Michalem Pobuckým v létě funkčnost jednotlivých prvků vyzkoušet na vlastní potící se kůži. K dispozici tu je workoutová sestava nejrůznějších hrazd, bradel, žebřin, držáků i pole dance tyč. Kdo by nevěděl, jak těchto prvků smysluplně využít, na informační tabuli najde kromě návštěvního řádu i tréninkové návody na jednotlivá workout cvičení.

Fitness sestavy a prvky pro posilování vlastní vahou ve formě zbrusu nového workoutového hřiště vyrostou na sídlišti Slezská, přesněji v místě bývalé asfaltové plochy ve vnitrobloku Lipová-Slezská-Dr. Petra. „Zahrnovat bude hrazdy, trojitá bradla, svislé i horizontální žebřiny, šikmou lavici na posilování břicha i stupňovanou lavici, neboli schody. Dopadová plocha bude opět pryžová,“ vyjmenoval primátor Pobucký s tím, že v současné době probíhá stavební řízení. Práce by mohly být zahájeny v říjnu a v listopadu by mělo být hotovo. Zelenou a příslušné finance na projekt workoutu dostala také 5. základní škola, kde už se začalo s realizací. „I toto hřiště, stejně jako u Osmičky, bude sloužit škole a současně bude přístupné veřejnosti, ujistil náměstek primátora Pavel Machala.

V budoucnu by mohla hřiště a sportoviště vyrůst i v dalších částech města. Po přeměně nejlidnatějšího sídliště Slezská ve Frýdku je již vypracován projekt na přeměnu sídliště Riviera v Místku, který obsahuje několik menších hřišť, ale také rozsáhlý volnočasový areál, kde se mimo jiné s workoutem rovněž počítá.