Vánoční dílničky aneb Sněhulák do každé rodiny

Archiv

MM F-M

12. 12. 2018

 

V Malém sále Lidového domu ve Frýdku-Místku se nakonec v domluvený den nad očekávání postupně sešlo 8 rodin a celkem 11 dětí.

Účastníci přišli vyzbrojeni barevnými ponožkami a zavařovacími sklenicemi. Teprve pak se všichni seznámili s tím, co vlastně budou vyrábět.

Děti se s nadšením sobě vlastním vrhly na výrobu svého vlastního trvanlivého sněhuláka. Přestože všichni v základu obdrželi pouze několik polystyrenových koulí, trochu vaty a prázdný květináček, již v průběhu tvoření vtiskávali svým sněhulákům osobitý vzhled. Někteří sněhuláci sice chvílemi ztráceli hlavu a jednoho jsme dokonce zbavovali rýmy, ale snaha a trpělivost dětí byla odměněna. Domů si odnášeli novou dekoraci pro tuto zimu a snad i ty příští.

Pěstouni nezůstali v žádném směru pozadu. Ze své zavařovací sklenice vykouzlili vlastní originální svíčník. V té době již zkušení tvůrci sněhuláka jim v tom nadšeně pomáhali a radili.

A tak jsme si společně „ukradli“ v počínajícím předvánočním shonu pár hodin pro sebe. Ochutnali jsme domácí perníčky i buchtu, vyměnili si zkušenosti i zážitky a hlavně jsme si užili spoustu legrace. Na závěr jsme si kolektivně slíbili, že se nejednalo o setkání poslední. Už teď se všichni těšíme, s jakou inspirací se potkáme, až stromy zase obrostou listím a všechno kolem nás se bude zase vyhřívat ve slunečních paprscích.

Kolektiv zaměstnankyň doprovázející

pěstouny z oddělení sociálně-právní ochrany dětí

Magistrátu města Frýdku-Místku