Nemocniční lékárna je na Nový rok otevřená

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

1. 1. 2019

„Víme, co ve městě chybí a po čem lidé volají. Rádi bychom dosáhli dokonce nonstop provozu, ale i toto je posun, který si po čase společně vyhodnotíme a uvidíme, jestli třeba bude mít smysl dotovat i nepřetržitý provoz,“ sdělil primátor Michal Pobucký postoj města a zdůraznil, jak si váží vzájemné spolupráce.

„Shodli jsme se zatím na tom, že je potřeba zajistit pro naše občany možnost získání léků ve dnech, kdy jsou dle zákona uzavřeny obchody s prodejní plochou větší než 200 metrů čtverečních, a tedy i lékárny, které jsou zpravidla součástí těchto obchodních center,“ řekl ředitel frýdecko-místecké nemocnice Tomáš Stejskal. Dohoda se konkrétně týká těchto sedmi svátků – 1. ledna, Velikonočního pondělí, 8. května, 28. září, 28. října, 25. a 26. prosince. Nemocniční lékárna bude otevřena od 8 do 15.30 hodin s polední přestávkou a lidé si tak budou moci vyzvednout nejen léky na recept, ale i volně prodejné léky. Úterý 1. ledna 2019 je tak prvním státním svátkem, kdy bude nemocniční lékárna otevřena pro veřejnost. „Lidé tak už nebudou muset jezdit třeba až do Fakultní nemocnice Ostrava,“ připomněl nekomfortní dosavadní řešení náměstek primátora Marcel Sikora.

„Nonstop provoz v této chvíli jako nutnost nevidím. Kdo je na ambulancích, tak se ve standardním čase k lékům dostane. Ale rozšířená provozní doba o svátcích, kdy nefungují komerční lékárny, je určitě dobrá služba pro občany. Berme to jako test a uvidíme,“ uzavřel ředitel nemocnice.