Wiadomości

Frýdek≈Místek hledá nejchutnější menu. O něm rozhodnou návštěvníci ve třinácti restauracích

Nultý ročník projektu Týden plný chutí ve Frýdku-Místku, za nímž stojí pořadatel gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí - Turistické informační centrum Frýdek≈Místek, připravil ve spolupráci se třinácti restauracemi speciální gastronomický týden, který se uskuteční ve dnech 7.- 16. srpna 2020.

Slezská, poctivá česká, beskydská, italská, francouzská nebo středomořská kuchyně…. Tak to je jen pár tipů, jakou kuchyni budou moci návštěvníci ochutnat v restauracích, které se do projektu zapojily. „Od této akce si slibujeme učit se vzájemně spolupracovat s místními podnikateli, přinášet návštěvníkům města i obyvatelům něco navíc, zážitkového, v oblasti gastronomie, a nejen to. Věřím, že se provozovatelům restaurací podaří do budoucna navázat spolupráci i s regionálními výrobci potravin, kterých zde máme mnoho, a kvalitních, a využívat tak jejich produkty v místní frýdeckomístecké kuchyni,“ vysvětluje ředitelka pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek≈Místek Monika Konvičná.

V rámci ochutnávek jednotlivých menu budou mít návštěvníci možnost hodnotit chuť a vzhled menu, a také přístup personálu. Z jejich hodnocení pak vzejde vítěz celého gastrotýdne, který se bude moci pyšnit titulem Nejchutnější menu 2020.

Soutěžit však budou moci také návštěvníci restaurací. Ze všech odeslaných hodnocení bude v úterý 18. srpna vylosováno nejméně 13 z nich, kteří mohou získat poukázky na další gastronomické zážitky v zapojených restauracích. Současně mohou do stejného data sdílet své fotky z tohoto gastrotýdne s #tydenplnychutifm na svých sociálních sítích, a zapojit se tak do soutěžeo nejzdařilejší fotku. Vítěz této soutěže vyhraje Instax mini 9 k zachycení dalších výjimečných okamžiků, který věnoval partner soutěže Fotocentrum Šlachta.

„Místní kuchaři mají spoustu kreativity a nápadů, a doufám, že všem bude chutnat, a že tímto nultým ročníkem odstartujeme novou tradiční akci ve městě, která bude předzvěstí největšího svátku jídla a pití v Moravskoslezském kraji – gastrofestivalu Frýdek≈Místek plný chutí. Vzhledem k přesunu letošního ročníku gastrofestivalu na příští rok, bude vyhlášení nejchutnějšího menu letos komornější, ale v dalších letech bychom chtěli vítěze vyhlásit právě na této akci,“ uzavírá Konvičná.

 

Zapojené restaurace:

La Baracca - Chuť Itálie          

Plackárna U Lichny - Bramborobraní   

Restaurace Carbon - Poklady slezské kuchyně v Carbonu      

Café & Restaurant Olešná - Na vlnách Kalábrie          

Tankovna - BBQ týden

Pivovárek Morava - Letní pivovarské menu     

Kavárna Dvorek - Středomořská kuchyně       

La Rosa - Italský týden           

Restaurace Riviera - Francouzská riviéra        

Kozlovna Na Špici - Poctivá česká kuchyně     

Restaurace Medník - Kuchyně našich babiček 

Hotel & Caffe Silesia - Léto s vůni Beskyd      

Grill Station střelnice - Slezská kuchyně         

 

Akci pořádá statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím své příspěvkové organizace Turistické informační centrum Frýdek≈Místek.

Lucie Talavašková
Turistické informační centrum Frýdek-Místek, příspěvková organizace
27.07.2020 15:36
Liczba wyświetleń: 733