Westernová sezóna zahájena

Archiv

Kateřina Dziadková

11. 5. 2003

V Čeladné se ve čtvrtek 8. května konaly westernové závody, které byly velmi úspěšné pro členy ranče Paint Horse. Ing Klára Šalková zvítězila v Reiningu Senior se svým hřebcem Smart Chiconitou a v Reiningu Junior s klisnou z Appa Ranče Valašská Bystřice Poco Tee Lenou, která je ve Sviadnově ve výcviku. Díky těmto vítězstvím byla vyhodnocena jako nejlepší jezdec závodu a získlala titul All Around Champion a Cenu starosty obce Čeladná. O tom, že klisna Poco Tee Lena je trénována na vynikající úrovni, svědčí i její vítězství se svou stálou jezdkyní Markétou Zezulkouvou, která vyhrála Reining mládeže a Showmanship&Halter a byla vyhlášena třetím nejlepším jezdcem závodů. Dalším členům našeho týmu se také vedlo velmi dobře. Ing Petr Julina s You Sonofa Samem zvítězili v Reiningu Amateur a v Reiningu Junior vybojovali 2. místo, Mgr. Julinová v sedle své klisny Miss Bobby Jac Scoot získala v Reinigu Amateur 2. místo.
Rovněž v soutěži Western Pleasure neměl náš tým konkurenci. V sedle MR Expressa zvítězila Eliška Orlitová, která tím úspěšně zahájila svou první sezónu mezi dospělými, druhá byla Ing. Hana Vaňková se Sirem Henrym, třetí Hana Šimíčková se Snip On Lip, čtvrtá Dana Váchová s Blackie.
O tom, že úspěchy členů PWRC nebyly náhodné svědčí i sobotní výsledky ze soutěží v Koryčanech, kde ve Western Pleasure kralovala opět Eliška Orlitová s Mr. Expressem, Hana Šimíčková se umístila jako čtvrtá a Ing. Hana Vaňková na pátém místě. V Reiningu byla vypsána pouze soutěž All Ages pro všechny bez rozdílu věku a vítězkou se stala Ing. K.Šalková s Poco Tee Lena a se Smartem Chiconitou se umístila na místě druhém.