Unikátní Sweetsen fest spojí Frýdek-Místek již podesáté

Archiv

Petr Korč

8. 4. 2013

Rozsahem i dramaturgii ojedinělá akce, frýdecko-místecký benefiční festival Sweetsen fest se připravuje na první kulaté výročí, na konci června spojí již podesáté tisíce návštěvníků i účinkujících v pomoci dobročinným organizacím ADRA, Charita a Podané ruce. 

Hudební, divadelní i filmový festival Sweetsen fest, který je v mnoha ohledech jedinečný, ovládne opět na několik dnů Frýdek-Místek a představí téměř kompletní umělecké podhoubí města. Jedna z největších regionálních beneficí bude stejně jako v minulých letech spolupracovat s dobročinnými organizacemi ADRA, Charita a Podané ruce.

Více informací o organizacích, kterým je určen kompletní výtěžek z charitativních sbírek a výnosů z prodeje uměleckých děl naleznete na www.dcfm.cz, www.fm.charita.cz a www.podaneruce.eu.

„Festival připravuje dlouhé měsíce řada lidí. Těm, kterým se vedle všech partnerů a podporovatelů akce sluší poděkovat především jsou však účinkující, kteří se léta vzdávají nároku na honorář. I díky jejich postojům, kterých si velmi vážíme, mohl festival získat pro charitu již více než čtvrt milionu korun“, říká zakladatel festivalu Petr Korč z občanského sdružení Pod Svícnem.

10. ročník benefičního festivalu Sweetsen fest proběhne na několika scénách od 27. do 29. června 2013 v areálu stadionu TJ Slezan ve Frýdku-Místku. Vstup je již tradičně zdarma.

Sweetsen fest pořádá ve spolupráci se Statutárním městem Frýdek-Místek a pod záštitou primátora města Michala Pobuckého občanské sdružení Pod Svícnem ve spolupráci s hudebním klubem Stoun, Národním domem Frýdek-Místek, společností Sportplex a řadou dalších organizací i jednotlivců.

Frýdek-Místek sobě! Více na www.sweetsen.cz

Co Sweetsen fest nabízí zájemcům o účast?

– živé vystoupení nebo projekci filmu na největším charitativním festivale ve městě
– možnost aktivně podpořit společnosti ADRA, Charita a Podané ruce
– umístění skladby na hudební CD Sweetsen fest sampler 013
– zdarma festivalové CD pro potřeby propagace kapely
– tričko, festivalový marchandise a afterparty se společnou fotografií všech účinkujících

Co musíte udělat umělci pro účast na Sweetsen festu?

– být z Frýdku-Místku nebo z nejbližšího okolí
– dodat CD s vlastní tvorbou (s názvy skladeb, autorů hudby a textu)
a kontakt do Antikvariátu Pod Svícnem (Farní 16, Frýdek)
– vše stihnout nejpozději do pondělí 20. května 2013

Důležitá informace pro nové kapely a divadelní soubory je, že připravujeme pro účinkující, kteří na festivalu ještě nevystoupili, hlasování na stránkách festivalu www.sweetsen.cz. Zájem je velký a dlouhodobě se nám nedaří poskytnout prostor všem souborům. Fanoušci i účinkující tak budou moci poprvé sami zajistit, kdo bude mít vystoupení na jubilejním ročníku Sweetsen festu jisté.

FESTIVAL VÝZNAMNĚ PODPORUJE: Nadace ČEZ
HLAVNÍ SPOLUPOŘADATEL A ZÁŠTITA: Statutární město Frýdek-Místek
OFICIÁLNÍ PIVO AKCE: Radegast