Rozsvícení Vánočního stromu – 1. prosince

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

20. 11. 2017

Již dopoledne se v Adventním městečku otevřou stánky s tradičním vánočním zbožím, ale také spoustou dobrot. Chybět nebude ani kovárna s žhavou výhní a vyřezávání ozdob na pantografu. Odpoledne budou zejména pro děti připraveny výtvarné dílničky Střediska volného času Klíč, nová zvonička se schránkou pro poštu Ježíškovi a u Vánočního stromu bude také ručně vyřezávaný oslík s malými sáněmi. U blízkého křížového podchodu pak budou na děti čekat zvířátka a dobový kolotoč, ale také atraktivní slaměný kůň s velkými sáněmi, rodinka dřevěných sněhuláků a další zábavní kulisy, u kterých se bude možné vyfotit. 

Program na vyzdobeném podiu Adventního městečka zahájí v 15 hodin děti z folklorního souboru Ostravička, následně se představí svérázná kapela Jablkoň. Slavnostní rozsvícení Vánočního stromu za účastí primátora je na programu v 16.45 hodin. Na podium bude pozváno jedno z přítomných dětí, aby otočilo klíčem v kouzelném zámku Vánoc a rozsvítilo tak Vánoční strom a vánoční výzdobu celého města. Slavnostní program zakončí krátce po 17. hodině koncert Michala Hrůzy.

„Rozsvícení Vánočního stromu již tradičně láká na náměstí tisíce lidí. Každým rokem se tuto akci snažíme zpestřit. Pracujeme i na vylepšení Adventního městečka. Poděkování v tomto případě patří týmu z živnostenského úřadu, který se se zkušenostmi z farmářských trhů stará o vánoční trhy, na kterých se bude sortiment obměňovat, ale také doplňující tematicky zaměřené kulisy a atrakce vhodné třeba k pořízení fotografií. Letošní novinkou bude například ručně vyřezávaný betlém nebo expozice historických vánočních přání. A protože vše už se nevměstná pouze na náměstí, tak ožijí i okolní uličky a prostory. Pro lepší orientaci bude městečko vybaveno i rozcestníky, aby si každý snadno našel to své. Věřím, že i letos si advent užijeme,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Program – 1. prosince
15.00 DFS Ostravička
15.30 Jablkoň
16.45 Rozsvícení Vánočního stromu
17.00 MICHAL HRŮZA