V květnu budou po městě opět přistaveny velkoobjemové kontejnery

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

25. 4. 2018

Kontejnery budou dle harmonogramu (viz příloha) přistaveny vždy dopoledne uvedeného dne a odváženy budou následující den mezi 6 až 12 hodinou.

Odkládat starý nábytek k popelnicím je zakázáno a je považováno za založení černé skládky, za což v přestupkovém řízení hrozí sankce až do 50 tisíc korun.

„Kontejnery budou po městě přistaveny také v červenci, září a listopadu. Jejich dostupnost tak bude mnohem větší. Chci věřit, že občané si na častější svozy objemného odpadu navyknou, a pokud budou měnit nábytek, tak ten starý do doby přistavení kontejneru uloží například ve sklepě a až následně ho vyhodí do zvlášť přistavených kontejnerů v blízkosti jejich bydliště. Přispějí tak k většímu pořádku a taky příjemnému prostředí, ve kterém chce žít a bydlet každý z nás,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Od dubna město pokračuje také ve svozu bioodpadu ze zahrad na území města, včetně místních částí Chlebovice, Lískovec, Lysůvky, Skalice a Zelinkovice. Probíhat bude až do konce listopadu, a to stejně jako loni, tedy jednou za čtrnáct dní (harmonogram viz příloha).