Archiv

Ing. Eva Richtrová

18. 2. 2008

Vážení spoluobčané,
v pondělí 11. února se zastupitelé našeho města sešli na svém dalším jednání. Jedním z projednávaných témat bylo posouzení návrhů na udělení Ceny města podle pravidel schválených na prosincovém jednání zastupitelstva.
V termínu podání návrhů (do konce ledna letošního roku) bylo podáno osm návrhů. Předsedové politických klubů se shodli na tom, že zastupitelům doporučí k rozhodnutí udělit Cenu města za rok 2007 ve společném návrhu třem osobnostem našeho města – paní Elišce Servátkové, malířce, která celou svou tvorbu zasvětila našemu městu a Pobeskydí, panu Liboru Uhrovi za mimořádný sportovní výkon – zdolání druhé nejvyšší hory světa K2, a in memoriam panu Vilému Kocychovi, architektovi, jehož díla můžeme najít na mnoha místech našeho města (zemřel 19. 3. 2007). Všichni přítomní zastupitelé tento návrh jednomyslně schválili. Alespoň malé představení těchto osobností našeho města najdete uvnitř tohoto čísla Zpravodaje Rady města Frýdku-Místku.
Slavnostní předání Ceny města se uskuteční v pátek 14. března 2008 od 16 hodin v Nové scéně Vlast. Již nyní si vás dovolím na tuto slavnostní událost pozvat.