Domov pro seniory zřídil setkávací místnost

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

22. 10. 2020

„Využili jsme možnost bočního vchodu, kde za seniory může přijít návštěva, s níž se přímo uvidí přes skleněné dveře. Budou spolu mluvit pomocí komunikátoru, bezkontaktně, ale přece jen vlastně „naživo“. Z dosavadních ohlasů rodin cítíme nadšení, takže doufáme, že se tato možnost návštěvy domova uchytí,“ doufá ředitel Domova pro seniory Frýdek-Místek, příspěvkové organizace města, Petr Kuchta.

Návštěvy budou umožněny od 14 do 17 hodin, nahlásit je lidé musí den předem, aby mohly být začleněny do objednávkového systému. Ten počítá s dvacetiminutovou návštěvou a dalších dvacet minut je pak vyhrazeno pro dezinfekci návštěvního prostoru germicidním zářičem, který ničí UV zářením mikroorganismy. „Budeme k tomu využívat personál z přímé obslužné péče, který klienta přiveze a zase odveze, takže musíme mít vyhrazeny určité hodiny. Těch dvacet minut pro návštěvu je dostačujících, protože z praxe víme, že videohovory trvají pět až deset minut. Během té doby se všichni stihnou vyptat, na co chtějí, jak se kdo má a podobně. Co se týče předání nějakých věcí, tak k tomu pořád máme určeny na recepci speciální boxy, kde může rodina odevzdat za přísných hygienických podmínek to, co klientovi potřebuje předat,“ přiblížil ředitel Petr Kuchta.

„Určitě je skvělé, že rodiny klientů budou mít tuto možnost, protože i když budou za sklem, přece jen už je to oproti videohovoru zase o něco bližší kontakt, takový vřelejší, s lepší interakcí zúčastněných, a ta psychická stránka klientů domova je v dnešní době rovněž velmi důležitá, protože s tou zdravotní je propojená,“ říká náměstek primátora Marcel Sikora.