Na chlebovickou tělocvičnu je již vypsána veřejná soutěž

Archiv

MM F-M, Ing. René Stejskal

23. 9. 2021

Sen o tělocvičně v Chlebovicích se stává realitou. Město nyní vypsalo veřejnou soutěž na zhotovitele tělocvičny, která bude nástavbou mateřské školy. „Naši předchůdci díky své liknavostí nebyli schopni vymoci od projektanta, který byl v prodlení přes 540 dnů, kompletní projektovou dokumentaci a dodat ji v pořádku pro zadávací řízení. Proto tělocvična má takové zpoždění. Od březnové změny ve vedení města jsme okamžitě začali tlačit na dodání projektu této prioritní stavby, což se nám nakonec po několika měsících podařilo. Jednání s projektantem byla velmi složitá, ale nyní již máme potřebnou dokumentaci. Proto jsme teď mohli vyhlásit zadávací řízení na zhotovitele stavby,“ informoval investiční náměstek primátora Jiří Kajzar (Naše

Město F-M).

Pokud se najde zhotovitel a bude ucházející počasí, je naděje, že se začne stavět ještě letos. V opačném případě až na jaře. Na vině je bohužel obrovský skluz zaviněný pozdním dodáním kompletní projektové dokumentace a především liknavost od roku 2019.

Stavba by měla trvat 12 měsíců. Součástí prací je dodávka a montáž interiéru tělocvičny. Předpokládaná cena je 52 milionu Kč bez DPH. Na tělocvičnu se těší nejen děti, ale i dospělí, kteří ji budou využívat v odpoledních a večerních hodinách pro cvičení a sportování. Od začátku se počítá s tím, že tělocvična bude sloužit také společenským a kulturním aktivitám. (rs)